Τσιτσιπάς: «Μίλησα με την Οσάκα και τότε κατάλαβα»

Στη συνομιλία του με τη Ναόμι Οσάκα αναφορικά με τον ρατσισμό στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.  

Τσιτσιπάς: «Μίλησα με την Οσάκα και τότε κατάλαβα»

Την συνομιλία με την Ναόμι Οσάκα αποκάλυψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς σο «tennisnews», μετά τη δήλωσή της αθλήτριας σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις.

Ο Έλληνας τενίστας τόνισε πως έστειλε μήνυμα στην Οσάκα μετά τον χαμένο ημιτελικό από τον Ράονιτς, θέλοντας να μάθει πληροφορίες για τα γεγονότα στις ΗΠΑ.

«Της έστειλα μήνυμα και ρώτησα τι ήταν όλα αυτά για την κοινωνική αδικία», είπε. «Επειδή δεν παρακολουθώ πραγματικά τα νέα. Είδα κάτι όταν η τηλεόραση ήταν ανοιχτή, όταν η τηλεόραση ήταν ενεργοποιημένη. Είδα κάτι. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν λόγω αυτού. Ναι, και μου εξήγησε τι συνέβαινε. Έτσι κατάλαβα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μπορεί να μην παρακολουθεί στενά αγώνες γυναικών, αλλά θαυμάζει την Οσάκα.

«Είμαι χαρούμενος γι ‘αυτήν. Είναι σε καλή σειρά, σε καλή πορεία. Παίζει καλά. Σίγουρα παίζει καλά. Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ πραγματικά τένις γυναικών, αλλά την θαυμάζω πολύ».Η Οσάκα, της οποίας η μητέρα είναι από την Ιαπωνία και ο πατέρας από την Αϊτής, ανέφερε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Πριν από αθλήτρια, είμαι μαύρη γυναίκα», την ημέρα που είχε ανακοινώσει την απόφασή της να αποσυρθεί από τους ημιτελικούς του τουρνουά της Νέας Υόρκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.

Μία ημέρα μετά άλλαξε την απόφασή της, ικανοποιημένη από την απόφαση των διοργανωτών για αναβολή των αγώνων και απόψε θα αντιμετωπίσει την Αζαρένκα στον τελικό.