Rusada: Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός στον Ερεμένκο για δωροδοκία!

Βαριά ποινή τετραετούς αποκλεισμού επιβλήθηκε στον προπονητή στίβου Αντρέι Ερεμένκο για προσπάθεια δωροδοκίας εξεταστή ντόπινγκ.

Rusada: Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός στον Ερεμένκο για δωροδοκία!

Ο Ρώσος προπονητής στίβου Αντρέι Ερεμένκο τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων μετά από απόπειρα δωροδοκίας ενός εξεταστή ντόπινγκ το 2017, σύμφωνα με δήλωση του CAS.

Ο προπονητής είχε αμέσως απομακρυνθεί από την επιτροπή αντιντόπινγκ της Ρωσικής Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ (RUSADA) τον Δεκέμβριο του 2018, αλλά η RUSADA υπέβαλε έφεση στο ανώτατο δικαστήριο του αθλητισμού, το οποίο άλλαξε την απόφαση.

Ο μοναδικός διαιτητής στην υπόθεση αποφάσισε ότι δεν υπήρχε «καμία λογική αμφιβολία» ότι ο Ερεμένκο είχε προσπαθήσει να δωροδοκήσει τον αξιωματούχο στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, δήλωσε το CAS.

Η RUSADA είχε ζητήσει δείγμα ούρων από τη Γιούλια Μαλούεβα, την οποία προπονούσε ο Ερεμένκο, κατά τη διάρκεια του 2017 στο Σότσι, αλλά η αθλήτρια προσπάθησε να αποφύγει την εξέταση, παραπονούμενη στους υπαλλήλους της RUSADA για ναυτία και πονοκέφαλο.

Έδωσε δείγμα ούρων μετά από μεγάλη καθυστέρηση, αλλά το έριξε στην τουαλέτα όταν έπεσε στο πάτωμα μετά από αίσθηση λιποθυμίας. Στη συνέχεια ο Ερεμένκο κάλεσε ασθενοφόρο και η Μαλούεβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Εκείνος προχώρησε στη δωροδοκία ενός αξιωματούχου της RUSADA για να αποτρέψει τη συλλογή αυθεντικού δείγματος ούρων. Η Μαλούεβα έχει αποκλειστεί από την επιτροπή αντιντόπινγκ της RUSADA για τέσσερα χρόνια έως τις 11 Απριλίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ