ΣΕΓΑΣ: Αναβολή των δραστηριοτήτων έως τα τέλη Απριλίου

Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε την αναβολή όλων των αγώνων στίβου και δρόμου, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν μέχρι το τέλος Απριλίου, λόγω του κορονοϊού.

ΣΕΓΑΣ: Αναβολή των δραστηριοτήτων έως τα τέλη Απριλίου

Παύση της δραστηριότητας στον χώρο του κλασικού αθλητισμού αποφάσισε ο ΣΕΓΑΣ.

Η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου αναφέρει: «Η ομοσπονδία παρακολουθώντας τα γεγονότα, που είναι σε εξέλιξη και έχουν να κάνουν με την εξάπλωση του ιού Covid-19, ανακοινώνει την αναβολή όλων των αγωνιστικών εκδηλώσεων πανελληνίου, περιφερειακού και τοπικού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων των δρομικών αγώνων, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν μέχρι τέλος Απριλίου».

H ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ έρχεται λίγη ώρα μετά την επίσημη επιστολή του προέδρου της IAAF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου), Σεμπάστιαν Κόε, προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με την οποία ζητάει την επ’ αόριστον αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων!

Στο πρόσφατο παρελθόν και πριν από τις αναβολές, η Κατερίνα Στεφανίδη σε συνέντευξή της στο Reuters είχε αναφερθεί στην επικινδυνότητα αυτής της τακτικής για τους αθλητές και τις οικογένειές τους:

«Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση. Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας, της οικογένειάς μας, αλλά και τη δημόσια υγεία. Μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο και όχι σε τέσσερις μήνες. Είναι απίστευτο. Τι θα γίνει στα ομαδικά αθλήματα που θα πρέπει να προπονηθούν όλοι μαζί; Τι θα γίνει στην κολύμβηση; Στη γυμναστική που αγγίζουν όλοι ίδια αντικείμενα. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον κίνδυνο που μας βάζουν».