Στεφανίδη: «Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας»

Η Κατερίνα Στεφανίδη αναφέρθηκε στην απόφαση της ΔΟΕ να μην αναβάλλει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία εκθέτει τους αθλητές σε άμεσο κίνδυνο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Στεφανίδη: «Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας»

Η ΔΟΕ δεν έχει έχει αποφασίσει ακόμα τι θα συμβεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ την ίδια στιγμή θέτει τους αθλητές σε κίνδυνο ζητώντας να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους, παρά την ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Κατερινά Στεφανίδη σε συνέντευξή της στο Reuters αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα αυτής της τακτικής για τους αθλητές και τις οικογένειές τους:

«Δεν υπάρχει αναβολή, δεν υπάρχει ακύρωση. Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας, της οικογένειάς μας αλλά και την δημόσια υγεία. Μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο και όχι σε τέσσερις μήνες. Είναι απίστευτο. Τι θα γίνει στα ομαδικά αθλήματα που θα πρέπει να προπονηθούν όλοι μαζί; Τι θα γίνει στην κολύμβηση; Στην γυμναστική που αγγίζουν όλοι ίδια αντικείμενα. Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον κίνδυνο που μας βάζουν».