ΔΟΕ: Καμία απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Με κορονοϊό ο αντιπρόεδρος της ιαπωνικής Επιτροπής

Δεν λαμβάνονται δραστικά μέτρα και δεν αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ύστερα από την πρώτη τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ.

ΔΟΕ: Καμία απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Με κορονοϊό ο αντιπρόεδρος της ιαπωνικής Επιτροπής

Δεν αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και δεν λαμβάνονται δραστικά μέτρα παρά την πανδημία του κορονοϊού. Αυτή είναι η ουσία που βγήκε από την τηλεδιάσκεψη της ΔΟΕ. Όπως ανέφερε η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση, τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι πρόωρο στο να παρθεί οποιαδήποτε δραστική απόφαση.

«Η ΔΟΕ παραμένει αφοσιωμένη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και τέσσερις μήνες πριν την έναρξη τους δεν υπάρχει η ανάγκη για δραστικά μέτρα. Η ΔΟΕ ενθαρρύνει όλους τους αθλητές να συνεχίζουν να προετοιμάζονται όσο καλύτερα μπορούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Οι επαφές με όλες τις Εθνικές Επιτροπές θα συνεχιστούν φυσικά, αυτή ήταν η πρώτη τηλεδιάσκεψη αλλά δεν θα έχουμε οριστική απόφαση μέσα στον επόμενο μήνα. Η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά και φαίνεται πως οι Ιάπωνες θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για την διεξαγωγή τους.

Την ίδια ώρα η ΔΟΕ κάλεσε τους αθλητές να συνεχίσουν κανονικά την προετοιμασία τους και να προσέχουν την υγεία τους.

Θυμίζουμε πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου με 9 Αυγούστου.

Το παράδοξο της ιστορίας βέβαια είναι πως ο Κόζο Τασίμα, αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ιαπωνίας έπειτα από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Ιάπωνας επέστρεψε πρόσφατα από επαγγελματικό ταξίδι 9 ημερών στη Βόρειο Ιρλανδία, την Ολλανδία και τις ΗΠΑ. Όπως είναι λογικό η είδηση έχει φέρει περισσότερες αμφιβολίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο.