Την όγδοη θέση κατέκτησε η Σκαρβέλη στον πρώτο προκριματικό της σφυροβολίας

Η Σωτηρία Σκαρβέλη  πήρε την 8η θέση στο πλαίσιο του πρώτου προκριματικού του Α' γκρούπ της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα

Την όγδοη θέση κατέκτησε η Σκαρβέλη στον πρώτο προκριματικό της σφυροβολίας

Την όγδοη θέση με καλύτερη βολή στα 69.65μ πήρε η Σταματία Σκαρβέλη, στο Α΄ προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου της Ντόχα, και θα αναμένει την διεξαγωγή του Β΄ γκρουπ (18:10) για να δει αν προκρίθηκε στον τελικό του αγωνίσματος.

Η 24χρονη Σκαρβέλη, που φέτος έχει κάνει ατομικό ρεκόρ με 71.33μ, έστειλε τη σφύρα στις δύο πρώτες προσπάθειες στα 66.53μ και 67.82μ. Κορυφαία στο Α΄ γκρουπ ήταν η Τζοάνα Φιοντόροφ (Πολωνία) με 73.39μ.

Αρκετά καλή ήταν η παρουσία της Σταματίας Σκαρβέλη στον προκριματικό της σφυροβολίας στην πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα.

Η νεαρή αθλήτρια συμμετείχε στο πρώτο Παγκόσμιο στίβου της καριέρας της και με καλύτερη βολή στα 69,65 μ. στην τρίτη και τελευταία της βολή, ενώ νωρίτερα είχε βολές στα 66,53 μ. και 67,82 μέτρα. και κατέλαβε την όγδοη θέση στο γκρουπ της. Η Σκαρβέλη ταξίδεψε στη Ντόχα με 71,33 μ., επίδοση που σημείωσε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, αρχές Σεπτεμβρίου


Η Σκαρβέλη ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 17η, αρκετά κοντά στο ατομικό της ρεκόρ.


Η 12άδα του τελικού έκλεισε στα 71,31μ., η Ντιάν Πράις (ΗΠΑ) με 73,77 μ. προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, αφού είναι η κορυφαία γυναίκα σφυροβόλος φέτος στον κοσμο, βάσει επιδόσεων. Στον τελικό προκρίθηκε η Ζένγκ Βάνγκ (Κίνα) που ήταν δεύτερη πριν δύο χρόνια στο παγκόσμιο του Λονδίνου, αντίθετα με την τρίτη της προηγούμενης διοργάνωσης, Μαλβίνα Κόπρον (Πολωνία) που σήμερα τερμάτισε στην 13η θέση με 70,46 μέτρα.