Κώστας Μπανιώτης: Τσέκαρε θέση για το Παγκόσμιο της Ντόχα

Ο Κώστας Μπανιώτης θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Ντόχα καθώς τσέκαρε εισιτήριο μέσω της κατάταξης.

Κώστας Μπανιώτης: Τσέκαρε θέση για το Παγκόσμιο της Ντόχα

Ο Κώστας Μπανιώτης θα δώσει το παρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα (26/9 - 6/10) μετά την απουσία του από τη διοργάνωση του Λονδίνου δυο χρόνια νωρίτερα.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου που ξεκίνησε από το παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009 προκρίνεται ως 32ος στη διοργάνωση της Ντόχα. Αυτό θα συμβεί γιατί η IAAF έχει καταστήσει σαν βασικό κριτήριο για όσους δεν έχουν πιάσει το όριο για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, την κορυφαία επίδοση της χρονιάς, κάτι που ισχύει σε όλα τα αγωνίσματα.

Αυτή είναι και η τελευταία φορά που θα προκριθούν αθλητές με το συγκεκριμένο τρόπο, καθώς από δω και πέρα οι προκρίσεις θα συμβαίνουν μόνο μέσω ranking και βαθμολόγησης μετά από πέντε αξιολογημένους αγώνες.

Όπως καταλαβαίνει κανείς αν η συμμετοχή του Μπανιώτη στο Παγκόσμιο που είναι η υψηλότερη διοργάνωση σαν αξιολόγηση, συνδυαστεί με καλή επίδοση θα είναι πολύ σημαντική, καθώς το συγκεκριμένο ranking θα παίξει ρόλο στην Ολυμπιάδα. Η συμμετοχή του Έλληνα αθλητή εκ των πραγμάτων λοιπόν, παίζει μεγάλο ρόλο στο μετέπειτα πορεία του έτσι κι αλλιώς, ακόμα και αν δεν προσφέρει υψηλή διάκριση.