«Χάλκινος» ο Τσίτσος στο Μπορός!

Την τρίτη θέση στον ακοντισμό κατέλαβε ο Δημήτρης Τσίτσος κατά την τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου Εφήβων/Νεανίδων στο Μπορός της Σουηδίας.

«Χάλκινος» ο Τσίτσος στο Μπορός!

Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του ακοντισμού κατέκτησε ο Δημήτρης Τσίτσος, σημειώνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ στην τελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων/Νεανίδων στο Μπορός!

Ο 19χρονος αθλητής μπήκε από την πρώτη βολή στη διεκδίκηση των μεταλλίων, αφού έστειλε το ακόντιο στα 77,79 μ. και ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο Τσίτσος ταξίδεψε στο Μπορός με 72,91 μ. και θα φύγει από τη Σουηδία έχοντας νωρίτερα βελτιώσει δύο φορές το ρεκόρ, αφού εκτός από την επίδοση του τελικού είχε πετύχει 75,62 μ. στον προκριματικό.

Ρεκόρ για τον Τσίτσο στη Γερμανία

Ο Έλληνας αθλητής έκανε εξαιρετική εμφάνιση και φρόντισε να θέσει από την πρώτη βολή υποψηφιότητα για μετάλλιο, προκειμένου να φρενάρει την πορεία των αντιπάλων του. Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Ελβετός Σιμόν Βιέλαντ που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 79,44 μ. συντρίβοντας το ρεκόρ του, το οποίο ήταν 73,07 μ., από φέτος. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Λετονός Σουντάζ που έστειλε το ακόντιο στα 79,23 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Ελλάδα με το μετάλλιο του Τσίτσου έφτασε τα τρία στη διοργάνωση και τα 27 στην ιστορία του θεσμού. Η χώρα μας κατακτά το τρίτο της μετάλλιο στον ακοντισμό Εφήβων, αφού στο παρελθόν νικητές έχουν αναδειχθεί οι Πολύμερος (1993) και Σμαλιός (2005).