«Σάλος» με τον 17χρονο δρομέα της Μπενφίκα που μοιάζει με... 40χρονο! (pic)

Το παρουσιαστικό του Κενυάτη Έντουαρντ Ζακάιο Πινγκούα, πρωταθλητή U20 στα 5.000μ., έχει σκορπίσει αμφιβολίες σχετικά με το έτος γέννησής του, το οποίο σύμφωνα με τη wikipedia είναι το 1983!

«Σάλος» με τον 17χρονο δρομέα της Μπενφίκα που μοιάζει με... 40χρονο! (pic)

Σε μίνι-σκάνδαλο έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Έντουαρντ Ζακάιο Πινγκούα, του Κενυάτη δρομέα των 5.000μ., ο οποίος αγωνίζεται με τη φανέλα της πορτογαλικής Μπενφίκα.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα που παρουσιάζει ο ίδιος ο αθλητής, ο οποίος είναι πρωταθλητής στα 5χλμ. στην κατηγορία U20, είναι γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου του 2001, κάτι ωστόσο που δεν... υποστηρίζεται ιδιαίτερα από το παρουσιαστικό του.

Πράγματι, ο Κενυάτης μοιάζει περισσότερο με... 40άρη, γεγονός που σχολιάζεται έντονα τις τελευταίες μέρες στα social media. Η Μπενφίκα δεν θέλησε να σχολιάσει, εκφράζοντας απλά τη λύπη της για την έκταση που έχει πάρει το όλο θέμα.

Σύμφωνα, πάντως, με τη σελίδα που διατηρεί η wikipedia για τον Ζακάιο, ο Κενυάτης έχει γεννηθεί στις 25 Νοεμβρίου του 1983 (!), κάτι που αν όντως αποδειχθεί ότι ισχύει, θα σημαίνει ότι πρόκειται για 36χρονο και όχι για 17χρονο!

Δείτε τη σελίδα του Ζακάιο στη wikipedia: