Παγκόσμιος Φραντζεσκάκης με πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στη σφυροβολία!

Κορυφαίος έφηβος στον κόσμο ο 19χρονος Έλληνας, ο οποίος εξασφάλισε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του. Όρια και για Κώστα Ζάλτο, Μαργαρίτα Τσουκαλά.

Παγκόσμιος Φραντζεσκάκης με πανελλήνιο ρεκόρ Κ20 στη σφυροβολία!

Ασταμάτητος ήταν σήμερα (11/5) ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, στη διάρκεια των αγώνων ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη, αφού πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ σε δύο όργανα.

Αρχικά, ο 19χρονος κατάφερε να καταρρίψει ένα ακόμη φράγμα στη σφυροβολία Κ20 και μαζί ένα ακόμη πανελλήνιο ρεκόρ, αφού στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν με το εφηβικό όργανα έστειλε τη σφύρα στα 81,62 μ. και συνέτριψε το δικό του 80,30 μ., το οποίο κρατούσε από το 2018 στο ίδιο στάδιο. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη πέτυχε το ρεκόρ στην πέμπτη του προσπάθεια, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει 79,85 μ., επίδοση που του εξασφάλιζε τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Παράλληλα ο Φραντζεσάκης με αυτή του τη βολή έγινε μακράν ο κορυφαίος έφηβος φέτος στον κόσμο, αφού μέχρι σήμερα η κορυφαία επίδοση στον πλανήτη ήταν 76,90 μ. και ανήκε στον 19χρονο Τζόρτζιο Ολιβιέρι (Ιταλία). Στον ίδιο αγώνισμα ο Κώστας Ζάλτος πέτυχε 70,32 μ. και μπορεί πλέον να ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, του Μπόρας, αφού έπιασε το όριο των 69,00 μέτρων. Στον αγώνα συμμετείχε και ο παίδας Ορέστης Ντουσάκης, που με την 6κιλη σφύρα σημείωσε 66,96 μέτρα.

Λίγο αργότερα ο Φραντζεσκάκης συμμετείχε και στη σφυροβολία Ανδρών, όπου με το όργανο των ανδρών σημείωσε καλύτερη βολή στα 72,07 μ. και πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ. Ο νεαρός βελτίωσε το 71,54 μ. του Γιάννη Μπαρλή, το οποίο κρατούσε από τις 31/5/1997. Η εμφάνιση του Φραντζεσκάκη μαρτυρά ξεκάθαρα βελτίωση και εξέλιξη και αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο πρωταθλητής του αγωνίσματος Μιχάλης Αναστασάκης με 74,57 μ. στην τέταρτη προσπάθεια του. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου συνέχισε τις σταθερές εμφανίσεις, αφού στους συνολικά τέσσερις αγώνες που έκανε στη σεζόν, σε όλους είχε βολές πάνω από τα 74,00 μ. και στους δύο πάνω από τα 76,00 μέτρα.

Την καλή αγωνιστική της κατάσταση επιβεβαίωσε η Μαργαρίτα Τσουκαλά, που έστειλε το ακόντιο στα 50,32 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπόρας. Η νεαρή αθλήτρια που αγωνίζεται κυρίως στα σύνθετα αγωνίσματα έδειξε πως έχει περιθώριο βελτίωσης στον ακοντισμό και πως είναι σε θέση να πετύχει ακόμη καλύτερες βολές.

Η Τσουκαλά κατέλαβε τη δεύτερη θέση πίσω από την Ελένη Γκέλη, που πέτυχε 51,53 μ. και θα κυνηγήσει στους αγώνες που ακολουθούν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας