Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18: Χάλκινο μετάλλιο για τον Μουμούρη στο τριπλούν
Ο Δημήτρης Μουμούρης τερμάτισε τρίτος στο τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18.
Ακόμη ένα μετάλλιο, χάλκινο αυτή τη φορά, πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που ολοκληρώνεται σήμερα (19/7) στο Ριέτι της Ιταλίας.
«Δράστης» αυτή τη φορά ο Δημήτρης Μουμούρης, ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό του τριπλούν με 15,49μ. Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε με άλμα στα 15,07μ. και στη δεύτερη προσπάθειά του «προσγειώθηκε» στα 15.49μ., ανεβαίνοντας προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης, όπου γρήγορα όμως εδραιώθηκε ο Βρετανός Τίτο Οντουνάικε, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ αγώνων με 16,12μ.
Ο Μουμούρης είχε στη συνέχεια τρία άκυρα άλματα (άφησε την 5η προσπάθεια) και είδε τον Ούγγρο Ματίας Μπέλα να πετυχαίνει ατομικό ρεκόρ με 15,49μ. και να του παίρνει τη δεύτερη θέση, λόγω καλύτερης δεύτερης προσπάθειας (15,30μ.)
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον τελικό και ο Μιχάλης Δελιντζόγλου, ο οποίος κατέλαβε την πέμπτη θέση με 15,12μ., επίδοση που σημείωσε στην πέμπτη προσπάθειά του. Ο 17χρονος αθλητής είχε ακόμη έγκυρα άλματα στα 15,05μ., 14,94μ., 14,57μ. Και 14,88μ.