Η Στεφανίδη ξεκινά τους αγώνες της από το Ρίνο των ΗΠΑ

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα κάνει την Παρασκευή (ξημερώματα Σαββάτου για την Ελλάδα) τον πρώτο αγώνα της στη χρονιά, αφού θα μετάσχει στο Pole Vault Summit του Ρίνο.

Η Στεφανίδη ξεκινά τους αγώνες της από το Ρίνο των ΗΠΑ

Η Ελληνίδα αθλήτρια, ρίχνεται πάλι στους αγώνες, τέσσερις και πλέον μήνες μετά τη συμμετοχή της στο Διηπειρωτικό κύπελλο της Οστράβα (Τσεχία), όπου ήταν 2η με 4.85μ (πρώτη η Ρωσίδα Αντζέλικα Σιντόροβα με το ίδιο ύψος, όπως και η 3η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις).

Εφέτος έχει ως μεγάλους αγωνιστικούς στόχους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης (1-3 Μαρτίου), καθώς και το Παγκόσμιο ανοιχτού, το οποίο θα γίνει τέλος Σεπτεμβρίου στην Ντόχα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης σε ανοιχτό και κλειστό στίβο, μετά το Ρίνο, θα πάρει μέρος στο μίτινγκ της Βοστώνης (26/1) κι έπειτα θα έρθει στην Ευρώπη για να συνεχίσει τους αγώνες της στην Καρλσρούη (2/2). Η τελευταία φορά που η 29χρονη συμμετείχε στη διοργάνωση του Ρίνο ήταν το 2016, όταν και ξεπέρασε τα 4.71 μέτρα.

Στο Ρίνο θα ξεκινήσει τους αγώνες της στη χειμερινή περίοδο και η Γεωργία Στεφανίδη. Η 24χρονη επιστρέφει στην αγωνιστική δράση μετά από μεγάλο διάστημα αποχής και ευελπιστεί να μπορέσει σύντομα να βελτιώσει τα ατομικά της ρεκόρ.

Η Γεωργία Στεφανίδη, η οποία γυμνάζεται από την αρχή της σεζόν με τον Μίτσελ Κρίερ, θα έρθει στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη (24/1) και αναμένεται την Παρασκευή (25/1) να πάρει μέρος στην ημερίδα του ΣΕΦ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ