Στη Βουδαπέστη το Παγκόσμιο στίβου του 2023

Η Βουδαπέστη ανοίγει τις πύλες της για τη γιορτή του παγκόσμιου Στίβου.

Στη Βουδαπέστη το Παγκόσμιο στίβου του 2023

Η Βουδαπέστη είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου ανδρών-γυναικών το καλοκαίρι του 2023. Αυτό αποφάσισε σήμερα η IAAF, κατά την διάρκεια της 2ης ημέρας τους 215ου συνεδρίου του Συμβουλίου της στο Μονακό.

Η Βουδαπέστη διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, έχοντας φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της ΙΑΑF το 1989 και το 2004, ούσα μία από τις δύο πόλεις που έχει αναλάβει δύο φορές την διοργάνωση. Η ουγγρική πρωτεύουσα φιλοξένησε δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, το 1966 και το 1998. Επίσης, πρόσφατα (2017) η Βουδαπέστη διοργάνωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της FINA και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο και για το 2019 της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της ευρωπαϊκής αθλητικής πρωτεύουσας.

Μάλιστα στη Βουδαπέστη θα κατασκευαστεί και ένα νέο στάδιο, χωρητικότητας 40.000 θεατών, στην ανατολική όχθη του ποταμού Δούναβη, στη νότια πλευρά της πόλης, κυρίως για τις ανάγκες του στίβου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναθέσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023 στη Βουδαπέστη, στην Ουγγαρία, μια χώρα με εξαιρετική αθλητική παράδοση και μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση παγκόσμιων αθλητικών εκδηλώσεων. Υπήρξε κατά το παρελθόν το επίκεντρο ορισμένων μεγάλων στιγμών του αθλήματός μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τα σχέδιά τους για ένα νέο στάδιο που θα αποτελέσει μια μεγάλη κληρονομιά για τον στίβο», είπε ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019 θα διεξαχθεί στην Ντόχα (Κατάρ) και του 2021 στο Γιουτζίν (Όρεγκον, ΗΠΑ).

Το Συμβούλιο της IAAF εξέτασε και την υποβολή πρότασης από την Αυστραλία για την ανάληψη διοργάνωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος δρόμου σε ανώμαλο έδαφος του 2021, αλλά δεν ελήφθη απόφαση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ