Ο άλλοτε παγκόσμιος ρέκορντμαν Μάικλ Τζόνσον κατέληξε να κάνει τα 200 μέτρα σε 15 λεπτά!

Ο παλαίμαχος σπουδαίος αθλητής των σπριντ, Μάικλ Τζόνσον, δήλωσε ότι η «ολυμπιακή νοοτροπία» που διαθέτει τον βοήθησε στη γρήγορη ανάρρωση από ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε πριν λίγους μήνες.

Ο άλλοτε παγκόσμιος ρέκορντμαν Μάικλ Τζόνσον κατέληξε να κάνει τα 200 μέτρα σε 15 λεπτά!

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής υπέστη τον Σεπτέμβριο ένα παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο, το οποίο προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με ένα εγκεφαλικό, αλλά, όπως είπε, σε λιγότερο από τρεις μήνες έχει σχεδόν επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα.

«Είπα στη σύζυγό μου ότι ήμουν σίγουρος πως θα έχω μια πλήρη ανάρρωση και όχι μόνο θα το πετύχω, αλλά θα το κάνω πιο γρήγορα απ' ότι το έχει κάνει κανείς μέχρι τώρα» δήλωσε ο Τζόνσον στο BBC.

«Ήξερα λοιπόν ότι η αποκατάσταση θα ήταν κάτι που απαιτούσε σκληρή δουλειά, εστίαση και δέσμευση στη διαδικασία. Αυτό είναι κάτι με το οποίο είμαι πολύ εξοικειωμένος. Σχεδόν τρεις μήνες πέρασαν από το εγκεφαλικό επεισόδιο και είμαι ελάχιστα πίσω από το φυσιολογικό επίπεδο και επανήλθα στην εργασία μου» δήλωσε ο 51χρονος Τζόνσον.

Ο Τζόνσον είπε ότι άρχισε να ακολουθεί φυσιοθεραπεία δύο ημέρες μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο και ότι η αισθητή βελτίωση του έχει δώσει ελπίδες για πλήρη ανάρρωση.
«Σηκώθηκα από το κρεβάτι με βοήθεια και βάδισα την απόσταση γύρω από το νοσοκομείο -τι ειρωνεία, αφού ήταν περίπου 200 μέτρα. Την χρονομέτρησα και μου πήρε περίπου 15 λεπτά για να καλύψω αυτή την απόσταση» πρόσθεσε ο θρυλικός «πάπιας».

«Κανονικά αυτό θα ήταν πολύ ενοχλητικό και δεν θα είχα καμία ελπίδα - αφού ήμουν ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο σε αυτή την απόσταση - αλλά πήρα θάρρος. Με κάθε βήμα που έκανα, αισθανόμουν ότι μαθαίνω από την αρχή. Τις επόμενες εβδομάδες θα επιστρέψω στην ολυμπιακή νοοτροπία και θα εστιάσω σε καλύτερη και πιο δυνατή προπόνηση με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της υγείας μου».

Ο Τζόνσον έγινε ο πρώτος αθλητής που κέρδισε τα 200 και 400 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε νικητής στα 400 μέτρα και τέσσερα χρόνια αργότερα (2000) στο Σίδνεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ