Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ατανάνε και Κίπτου οι νικητές, Πριβιλέτζιο και Καραϊσκος οι πρώτοι Έλληνες

Η Σουκαϊνά Ατανάνε με χρόνο 2:31:53 κατέκτησε τη νίκη στις γυναίκες και ο Εντγουιν Κίπροπ Κίπτου με 2:10.34 στους άνδρες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Η Γκλόρια Πριβιλέτζιο (2:43.20) και ο Παναγιώτης Καραϊσκος (2:22.37) ήταν οι κορυφαίοι Έλληνες. 

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Ατανάνε και Κίπτου οι νικητές, Πριβιλέτζιο και Καραϊσκος οι πρώτοι Έλληνες

Η Σουκαϊνά Ατανάνε με χρόνο 2:31:53 κατέκτησε τη νίκη στις γυναίκες στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ενώ αμέσως πίσω της τερμάτισε η Καρολίν Τζέπτσιρτσιρ με 2:32:19. Τρίτη στη γενική κατάταξη και πρώτη Ελληνίδα ήταν η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, η οποία στη μεγάλη επιστροφή της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο πήρε ξανά τον τίτλο με χρόνο 2:43:20. Στον τερματισμό την περίμενε το παιδάκι της μαζί με τον σύζυγό της.

Ο Εντγουιν Κίπροπ Κίπτου ήταν ο νικητής στους Άνδρες, αφού ο Κενυάτης μετά το ύψος του Νομισματοκοπείου αποσπάστηκε από τους δύο συμπατριώτες του, Ρόνζας Κιλίμο και Χένρι Κιτσάνα και μπήκε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο, τερματίζοντας σε χρόνο 2:10.34.

«Δεν ήταν εύκολο, είναι μία δύσκολη διαδρομή. Είναι φοβερό για μένα που βρίσκομαι εδώ, που έγινε ο πρώτο Μαραθώνιος. Τώρα θα ετοιμαστώ για τους επόμενους αγώνες μου τον Ιανουάριο», είπε ο Κενυάτης νικητής, που από σήμερα έγινε κομμάτι της διοργάνωσης.

Ο Παναγιώτης Καραϊσκος πήρε τον τίτλο του πανελληνιονίκη, με χρόνο 2:22.37, με τον περσινό νικητή, Χαράλαμπο Πιτσώλη, να τερματίζει δεύτερος με 2:23.34 και τον Γιώργο Μίνο να είναι τρίτος με 2:23.56.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Είναι ένα προσωπικό ρεκόρ συνδυασμένο με μια νίκη πανελληνίου πρωταθλήματος. Το ήθελα πάρα πολύ, πάλευα πολλά χρόνια γι αυτό, ήξερα ότι είμαι σε πολύ κατάσταση και βγήκε και στον αγώνα. Πήγαν όλα καλά», είπε ο πανελληνιονίκης του σημερινού αγώνα.