Μέρλος: «Μετά το νέο ατομικό ρεκόρ έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Τα 2.23 μ. αποτελούσαν επίδοση ορόσημο για τον Αντώνη Μέρλο.

Μέρλος: «Μετά το νέο ατομικό ρεκόρ έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση»

Ήταν το άλμα που του είχε δώσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 το 2018 στο Τάμπερε. Από τη διοργάνωση της φινλανδικής πόλης έχουν περάσει 5 χρόνια και ο 24χρονος πλέον άλτης του ύψους, κυνηγούσε από την αρχή της χρονιάς ένα νέο ατομικό ρεκόρ.

Αυτό ήρθε το βράδυ της Δευτέρας (4/9) στο μίτινγκ της πόλης Μπελιτζόνα στην Ελβετία, όπου ξεπέρασε τα 2,24 μέτρα.

«Ο αγώνας πήγε πολύ καλά. Ήταν υψηλό το επίπεδο. Ένιωθα ότι αγωνιζόμουν σε Diamond League», είπε αρχικά ο άλτης που προπονείται με τον Γιώργο Τσούγκο και συνέχισε: «Όλο το καλοκαίρι κυνηγούσα να μου βγει μια τέτοια επίδοση. Ενώ στην προπόνηση το είχα δει αυτό το άλμα, σε αγώνα δεν είχε βγει. Ήμουν ασταθής όλη τη χρονιά, δεν είχα και πολλούς αγώνες για να βρω τον ρυθμό μου. Τελικά το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Ήξερα ότι μπορώ να το κάνω για αυτό το λόγο ήθελα να συνεχίσω τους αγώνες».

Ο Αντώνης Μέρλος αμέσως μετά το επιτυχημένο του άλμα στα 2,24 μ. επιχείρησε να ξεπεράσει και τα 2,28 μ. έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες. «Αν ο πήχης πήγαινε στα 2,26 μ. θεωρώ ότι θα το περνούσα. Στα 2,28 μ. είχα ένα καλό άλμα. Ήμουν χαλαρός, αγωνίστηκα χωρίς πίεση και τελικά βγήκε», σχολίασε ο Μέρλος.

Το νέο ατομικό ρεκόρ όπως είναι λογικό αποτελεί για κάθε αθλητή το έναυσμα για να συνεχίσει να ξεπερνά τον εαυτό του. «Στη νέα χρονιά θα μπω με περισσότερη αυτοπεποίθηση γιατί είδα ότι οι κόποι που έκανα στο τέλος ανταμείφτηκαν», κατέληξε ο 24χρονος άλτης του ύψους.