Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Ο τραυματισμός δεν άφησε τη Στεφανίδη να παλέψει (vid)

Η Κατερίνα Στεφανίδη αγωνίστηκε με τραυματισμένο αστράγαλο στο δεξί της πόδι και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον στόχο της, αφού ήταν εμφανές το πρόβλημα που αντιμετώπιζε

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Ο τραυματισμός δεν άφησε τη Στεφανίδη να παλέψει (vid)

Άτυχη στάθηκε η Κατερίνα Στεφανίδη στην προσπάθειά της να κατακτήσει ένα ακόμα μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, καθώς εξαιτίας του τραυματισμού της στον αστράγαλο ουσιαστικά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί.

H Στεφανίδη τραυματίστηκε στον αστράγαλο σε δοκιμαστικό άλμα εν όψει του προκριματικού στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια εξετάστηκε από το ιατρικό τιμ, της παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα και έλαβε μέρος στον αγώνα παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Ξεκίνησε τον αγώνα αφήνοντας τα 4.20μ. και 4.35μ. επιλέγοντας προφανώς να κάνει λίγα άλματα λόγω της κατάστασής της.

Ωστόσο ο τραυματισμός ήταν τέτοιος που δεν της επέτρεψε ουσιαστικά να παλέψει. Η πρώτη της προσπάθεια στα 4.50μ. ουσιαστικά δεν ολοκληρώθηκε, ενώ στη συνέχεια ήταν εμφανές το πρόβλημα στο δεξί της πόδι, καθώς κούτσαινε.

Μίλησε με τον προπονητή της Μιτς Κρίερ ενημερώνοντας τον για την κατάστασή της, αλλά δεν εγκατέλειψε.

Συνέχισε την προσπάθειά της, αλλά δεν μπορούσε καν να σηκωθεί με το κοντάρι της.

Στην τρίτη απόπειρα πέρασε ευθεία στο στρώμα και κατέρρευσε σφαδάζοντας από τους πόνους, ενώ αμέσως μετά έβγαλε το παπούτσι της για να δει τον τραυματισμένο αστράγαλό της.

Η Ελένη Πόλακ συμμετείχε στο άλλο γκρουπ και πέρασε με την πρώτη τα 4.20 και με τη δεύτερη τα 4.35, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,50μ. και εκεί ολοκλήρωσε τις προσπάθειές της.