Στίβος: Τέσσερις προκρίσεις Ελλήνων σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20

Οι άλτες Μελίνα Ζάραγκα, Χρήστος Χήτας και οι δρομείς Βασιλική Καλλιμογιάννη, Γιώργος Εμμανουήλ Σγουρός, πέρασαν στους τελικούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-20 που διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ

Στίβος: Τέσσερις προκρίσεις Ελλήνων σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20

Τέσσερα εισιτήρια σφραγίστηκαν από τους Έλληνες πρωταθλητές για τους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20 που διεξάγεται στην Ιερουσαλήμ.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε στον προκριματικό του μήκους η Μελίνα Ζάραγκα. Η μόλις 16 ετών πρωταθλήτρια με άλμα στα 13,08 μ. βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και πήρε την πρόκριση με την 11η καλύτερη επίδοση για τον τελικό που θα διεξαχθεί την Τρίτη (8/8).

Ατομικό ρεκόρ έκανε και ο Χρήστος Χήτας στο μήκος. O 19χρονος ξεκίνησε με άλμα στα 7,33 μ. και στην συνέχεια είχε άλμα στα 7,60 μ. Με την επίδοση αυτή βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ που ήταν στα 7,50 μ. και το είχε σημειώσει φέτος. Ο Χήτας δεν χρειάστηκε να κάνει τρίτο άλμα καθώς με τα 7,60 μ. ήταν στην 11η θέση στο σύνολο και θα αγωνιστεί στον τελικό της Τρίτης (8/8).

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη έκανε μια κούρσα στα μέτρα της στον προκριματικό των 3.000 μ. στιπλ και τερμάτισε στη δεύτερη θέση στη σειρά της σε 10.33.16. Η 19χρονη με την επίδοση αυτή πήρε το εισιτήριο για τον τελικό με τον έκτο καλύτερο χρόνο από τις μετέχουσες. Ο τελικός των 3.000 μ. στιπλ γυναικών είναι προγραμματισμένος για ττην Τετάρτη (9/8)

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Εμμανουήλ Γιώργος Σγουρός στον προκριματικό των 3.000 μέτρων. O 19χρονος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών, καθώς τερμάτισε σε 8.20.39 στη δεύτερη προκριματική σειρά. Ο αθλητής του Σητειακού έκανε μια κούρσα τακτικής μένοντας αρχικά πίσω και στην τελευταία στροφή πήρε το προβάδισμα το οποίο και διατήρησε μέχρι και τον τερματισμό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Τετάρτη (9/8).