Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου: Νέο ατομικό ρεκόρ από τη Δόση - Ασημένιο για Τσιάμη και Εμμανουηλίδου

Φοβερή παρουσία πραγματοποίησε η Παναγιώτα Δόση στη δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Στίβου. Μεγάλες εμφανίσεις έκαναν και οι Τσιάμης, Εμμανουηλίδου, Καριοφύλλης. 

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου: Νέο ατομικό ρεκόρ από τη Δόση - Ασημένιο για Τσιάμη και Εμμανουηλίδου

Φοβερή παρουσία πραγματοποίησε η Παναγιώτα Δόση στη δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στο Κράλιεβο της Σερβίας, αφού ξεπέρασε το 1,91 μ. στο ύψος και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

Η αθλήτρια πριν λίγες ημέρες ήταν δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 με 1,89 μ. και σήμερα έδειξε πως έχει ακόμη το περιθώριο να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στο 1,93 μ., όσο και το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας που μοιράζονται οι Αντωνία Στεργίου και Νίκη Μπακογιάννη. Η 22χρονη πέτυχε την έβδομη επίδοση όλων τω εποχών στη χώρα και παράλληλα φαίνεται πως εξασφάλισε θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο Δημήτρης Τσιάμης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν με άλμα στα 16,33 μ. και πλέον θα συνεχίσει την προετοιμασία του για το Παγκόσμιo Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο αθλητής δεν βρήκε το άλμα που ήθελε, ωστόσο για μια ακόμη φορά φέτος έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Ο Ανδρέας Πανταζής έμεινε στα 15,90 μ. και στην έκτη θέση και αναμένει πλέον να δει αν θα παραμείνει εντός πρόκρισης στο ράνκινγκ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Καριοφύλλης έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις της σεζόν και μετά την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Βαλκανικό Α/Γ με 20.70 (0,9) επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.

Ο αθλητής του Θύμιου Βέργου για μία ακόμη φορά έδειξε πως είναι πολύ δυνατός στα τελευταία μέτρα και παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω στο πρώτο 100άρι κατάφερε να απειλήσει τον Τούρκου Γκουλίεβ που πήρε τη νίκη πάνω στο νήμα με 20.69. Στην ίδια απόσταση ο Σωτήρης Γκαραγκάνης επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του με 21.38, επίδοση που του έδωσε την 9η θέση.

Στα 200 μ. των Γυναικών έγινε πολύ καλή κούρσα, ωστόσο ο ευνοϊκός άνεμος στέρησε μεγάλα ατομικά ρεκόρ. Νικήτρια ήταν η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου με 22.68 (2,1) και ακολούθησε η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με 22.87 (2,1) και η Άρτεμις Αναστασίου με 23.13 (2,1). Η Εμμανουηλίδου συγκέντρωσε σήμερα πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια της να προκριθεί στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου σημείωσε μία ακόμη καλή επίδοση στη σεζόν με 13.19, επίδοση που της έδωσε την όγδοη θέση στο σύνολο των τριών σειρών. Η αθλήτρια κυνηγά την πρόκριση της στο Παγκόσμιο, αφού πριν τον σημερινό αγώνα ήταν στην 40η θέση. Την πέμπτη θέση στα ψηλά εμπόδια κατέλαβε ο Κώστα Δουβαλίδης με 13.84.