Τζένγκο: «Τώρα μπορώ να πάω να πιω μπύρες»

Στην έκτη της προσπάθεια στον τελικό του ακοντισμού στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, η Ελίνα Τζένγκο έστειλε το ακόντιο στα 60.73 μέτρα.

Τζένγκο: «Τώρα μπορώ να πάω να πιω μπύρες»

Η 21χρονη αθλήτρια πρόσθεσε στο ενεργητικό της ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, το οποίο θα μπορούσε να είχε κατακτήσει και με τη δεύτερη καλύτερη βολή της, που ήταν 59,24 μέτρα.

«Στον τελικό μπήκα αγχωμένη, σε αντίθεση με τον προκριματικό που ήμουν χαλαρή και βγήκε εύκολα μια καλή επίδοση. Το ήθελα αυτό το μετάλλιο και ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο αν έκανα λάθη. Με τα δύο άλλα κορίτσια είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Ήθελα όμως και μια βολή πάνω από τα 60,00 μ. δε μου έφταναν τα 59,00 μέτρα. Τώρα μπορώ να πάω να πιω μπύρες» είπε η γελώντας η Τζένγκο και εξήγησε:

«Έφυγε ένα βάρος, γιατί η χρονιά είχε τα πάνω της και τα κάτω της. Σίγουρα ο προγραμματισμός που κάνουμε είναι για τον Αύγουστο και το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Θεωρώ πως αν διορθώσω κάποια τεχνικά λάθη που κάνω στη διάρκεια του αγώνα θα μπορέσω να ρίξω μακριά. Και η σημερινή βολή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη».

Για την ατμόσφαιρα σχολίασε: «Η ατμόσφαιρα σήμερα ήταν πολύ ωραία. Ήμουν η τελευταία που αγωνιζόμουν και ήταν όλοι στο στάδιο. Όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο είδα πως η Δόση είχε πάρει μετάλλιο και τρελάθηκα από τη χαρά μου. Τώρα έχω μπροστά μου το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κι έπειτα μπαίνουμε σε τροχιά Παγκοσμίου. Γενικά φέτος έχω κάνει αρκετούς αγώνες. Περισσότερο με έχουν κουράσει τα ταξίδια και όχι τόσο οι αγώνες, ωστόσο κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να το συνηθίσω».