Δεσπολλάρη: «Είπα στον εαυτό μου έχω δυνάμεις… πάμε λοιπόν» (vid)

Η Γεωργία Δεσπολλάρη δεν είναι μια αθλήτρια που εμφανίστηκε για πρώτη φορά φέτος. Το ταλέντο της και ικανότητα της τα είχε δείξει από τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.

Δεσπολλάρη: «Είπα στον εαυτό μου έχω δυνάμεις… πάμε λοιπόν» (vid)

Αυτό που έδειξε φέτος η 20χρονη αθλήτρια είναι τα ψυχικά αποθέματα και το πάθος της που της δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Μετά την εμφάνιση στη Σιλέσια της Πολωνίας, η Γεωργία Δεσπολλάρη έκανε αυτό που ήξερε και μπορούσε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στον μεγάλο της στόχο για το 2023. Το χάλκινο μετάλλιο είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χώρας μας στο αγώνισμα και η μεγαλύτερη δική της στη σύντομη καριέρα της. Άλλωστε πρόκειται για μια αθλήτρια, τη νεότερη στον σημερινό τελικό, που θα είναι παρούσα και στη διοργάνωση του 2025.

«Δεν με ευνόησε η κούρσα, ξεκίνησε αργά και πάλι δημιουργήθηκε ένα μπουλούκι αθλητριών και λίγο έλειψε να κλειστό και να πέσω. Εγώ μπήκα για να κατακτήσω μετάλλιο, ακόμη και το χρυσό» , είπε η 20χρονη και συμπλήρωσε:

«Τα 800 μ. είναι αγώνισμα που πολλά μπορούν να συμβούν και παίζει ρόλο και η εμπειρία σε κούρσες αυτού του επιπέδου. Είχα δυνάμεις στα 200 μ., ίσως αν μπορούσα να περιμένω λίγο ακόμη πριν κάνω την αντεπίθεση να προλάβαινα και τις δύο πρώτες αθλήτριες». Αναφορικά με το αν φοβήθηκε κάποια στιγμή μήπως μείνει εκτός μεταλλίων είπε: «Στα τελευταία 150 μ. φοβήθηκα ότι τελικά δε θα πετύχω το στόχο μου να κατακτήσει μετάλλιο. Είπα στον εαυτό μου έχω δυνάμεις πάμε λοιπόν».

H αθλήτρια μίλησε και για τη χρονιά συνολικά: «Όταν ξεκίνησε η χρονιά δεν περίμενα για κανέναν λόγο πως θα εξελιχθεί έτσι. Δούλεψα όμως πολύ και το σημαντικότερο είναι πως ο προπονητής μου, ο Μιχάλης Αναγνώστου, πίστεψε απίστευτα σε εμένα. Από την πρώτη στιγμή που με ανέλαβε εντόπισε τις ικανότητες μου, πίστεψε σε εμένα και φτάσαμε σήμερα σε αυτή την επιτυχία». Η Δεσπολλάρη είναι η νεαρότερη Ελληνίδα γυναίκα που κατακτά μετάλλιο στη διοργάνωση.

Δεσπολλάρη: Η «χάλκινη» ποδοσφαιρίστρια που ξεχωρίζει σε δύο αθλήματα

Την ώρα που η Δεσπολλάρη διεκδικούσε το μετάλλιο στα 800 μ., μέλη της ομάδας παρακολουθούν την προσπάθεια της στο ξενοδοχείο, δείτε την αντίδραση τους.

Ένθερμη ήταν και η υποδοχή που είχε η αθλήτρια κατά την άφιξη της στο ξενοδοχείο της ομάδας. Τα μέλη της αποστολής την περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο και της φώναζαν ρυθμικά συνθήματα. Εκείνη έτρεξε να τους αγκαλιάσει και να μοιραστεί μαζί τους την χαρά της. Τα μέλη της εθνικής σε μία ακόμη αποστολή λειτουργούν ομαδικά, υποστηρικτικά και ζουν μαζί τις καλές και κακές στιγμές που προκύπτουν.