Πανελλήνιο Ανοιχτού Στίβου: Νικητής ο... 17άρης Πανταζής στο τριπλούν, πρωτιά για Δόση στο ύψος

Ο Ανδρέας Πανταζής μπήκε στο κλαμπ των αθλητών με άλμα πάνω από 17 μέτρα στο τριπλούν, ενώ η Παναγιώτα Δόση κέρδισε το ύψος γυναικών στην πρώτη μέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου.

Πανελλήνιο Ανοιχτού Στίβου: Νικητής ο... 17άρης Πανταζής στο τριπλούν, πρωτιά για Δόση στο ύψος

Στο πολύ κλειστό κλαμπ των αθλητών που έχουν ξεπεράσει τα 17 μέτρα στο τριπλούν μπήκε το Σάββατο ο Ανδρέας Πανταζής, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου! Ο αθλητής του ΑΟ Μεγάρων είχε άλμα στα 17,19μ. (5,2) στην τέταρτη προσπάθεια του και -έστω και με τη βοήθεια του ανέμου- πήρε τη νίκη με αυτή τη μεγάλη επίδοση.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Δημήτρης Τσιάμης, που στο τέταρτο άλμα του πέτυχε 16,82μ. (2,6). Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη ήταν σε πολύ καλή κατάσταση κι είχε ακόμη άλματα στα 16,05 μ., 16,00 μ., 16,38 μ. και 16,39 μέτρα. Ο Νικόλας Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) πήρε το χάλκινο με άλμα στα 16,18μ. (1,7), στο μοναδικό του έγκυρο στον αγώνα.

Στο ύψος γυναικών η Παναγιώτα Δόση (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) φρόντισε να δείξει πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κερδίζοντας το αγώνισμα με 1,88μ. επίδοση που βελτιώνει το 1,87μ., που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ της. Παράλληλα της δίνει το δικαίωμα να σκέφτεται τη διάκριση στη διοργάνωση του Έσπο, εκεί όπου έχει ως βασικό στόχο την πρόκριση στον τελικό κι ένα καλό πλασάρισμα.

Η αθλήτρια του Θοδωρή Δόση στη συνέχεια είχε καλά άλματα στο 1,90 μ., ύψος που έδειξε πως είναι σε θέση ξεπεράσει σύντομα. Η Δέσποινα Μαλταμπέ (Αμεινίας Μεσογείων) ήταν δεύτερη με 1,83 μ. και φετινό ρεκόρ και η Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς) τρίτη με 1,81 μέτρα.

Νωρίτερα στη μέρα, οι Κώστας Δουβαλίδης, Ελισάβετ Πεσιρίδου και Μιχάλης Αναστασάκης κυριάρχησαν στα 110μ. εμπόδια, 100μ. εμπόδια και σφυροβολία ανδρών αντίστοιχα.

Οι Εμμανουήλ Καραλής και Ελίνα Τζένγκο δεν εντυπωσίασαν μεν, αλλά κέρδισαν σε επί κοντώ ανδρών και ακοντισμό γυναικών αντίστοιχα. Ο πρώτος πέρασε τα 5,50μ. και ακολούθως είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,72μ., ενώ η Τζένγκο είχε ουσιαστικά μία βολή στα 58,50μ., μετά έκανε μία άκυρη και στη συνέχεια σταμάτησε τον αγώνα της.

Η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη (Πανιώνιος) έκανε σήμερα την πέμπτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τερματίζοντας τα 3.000 μ. στιπλ σε 10.17.91. Η έμπειρη αθλήτρια έκανε μια ελεγχόμενη κούρσα κι έφτασε εύκολα στη νίκη. Δεύτερη με 10.20.79 ήταν η Νικολέτα Ραφαηλάκη (ΑΟ Λασιθίου) και τρίτη η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής) με 10.21.51.

Η ανερχόμενη αθλήτρια πέτυχε για δεύτερη φορά φέτος πανελλήνιο ρεκόρ Γυναικών Κ20 βελτιώνοντας το 10.26.11 που σημείωσε στο Εαρινό Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια έχει πλέον την ένατη επίδοση στην Ευρώπη και την προοπτική να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στη διοργάνωση της κατηγορίας της.

Τον τελευταίο της αγώνα πριν από τον μεγάλο της στόχο στη σεζόν έκανε η Αρετή Φιλιππίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) που έστειλε το δίσκο στα 53,77 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια με επιδόσεις σαν τη σημερινή είναι σε θέση να σκέφτεται τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) με 49,47 μ. και τρίτη ήταν η Ιωάννα Αραμπατζή (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 48,56 μέτρα.