Πιστόριους: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

Απορρίφθηκε η πρόωρη αίτηση αποφυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους.

Πιστόριους: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του

Η ειδική επιτροπή της Πρετόρια απέρριψε το αίτημα της πρόωρης αποφυλάκισης του Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος εκτίει την ποινή του μετά το φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013.

Ο Πιστόριους, ο οποίος καταδικάσθηκε μετά από έφεση σε φυλάκιση 13 ετών και 5 μηνών τον Νοέμβριο του 2017, δικαιούται από τον Ιούλιο του 2021, να αποφυλακισθεί υπό όρους και αφού ελεγχθούν εξονυχιστικά από τους αρμόδιους φορείς, η συμπεριφορά του κατά την κράτηση, η σωματική και ψυχική του κατάσταση, καθώς και ο κίνδυνος υποτροπής.

Η ειδική επιτροπή εξέτασε όλα τα σχετικά σενάρια και αποφάσισε να μην κάνει δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης του έξι φορές Παραολυμπιονίκη.

Υπενθυμίζεται, ότι το βράδυ της 13ης προς 14η Φεβρουαρίου 2013, ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής, βρισκόταν στην εξαιρετικά ασφαλή κατοικία του στην Πρετόρια με την σύντροφό του. Πεπεισμένος ότι ένας διαρρήκτης κατάφερε να διαρρήξει το σπίτι, πυροβολεί από την πόρτα του μπάνιου, όπου είχε κρυφτεί η 29χρονη Στέενκαμπ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο από τέσσερις σφαίρες τουφεκιού.