Μίλτος Τεντόγλου: «Στη Γλασκόβη μικρός, στο Τορούν πονεμένος, εδώ πρωινός»

Όσα δήλωσε ο «Χρυσός» Μίλτος Τεντόγλου.

Μίλτος Τεντόγλου: «Στη Γλασκόβη μικρός, στο Τορούν πονεμένος, εδώ πρωινός»

Η δημοφιλία του Μίλτου Τεντόγλου βρίσκεται στο ζενίθ. Παρά την κούραση και το πρωινό ξύπνημα ήταν πρόθυμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση και να μιλήσει για τωρινούς και μελλοντικούς στόχους.

«Ο αγώνας μου σήμερα πήγε καλά. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας γιατί ήταν πρωί, αλλά προσπάθησα να κάνω το καλύτερο, είχα τα άλματα στα 8,30 μ., 8,29 μ. κι ένα καλό άκυρο και είμαι ευχαριστημένος. Μας κούρασε σίγουρα και το γεγονός ότι ο αγώνας εξελισσόταν πολύ γρήγορα. Ήταν κάτι που σχολιάσαμε και με τον Μόντλερ την ώρα του τελικού», είπε αρχικά ο πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Τεντόγλου έχει κατακτήσει τρία μετάλλια στη διοργάνωση σε τρεις διαφορετικές φάσεις της αθλητικής του καριέρας. Το πρώτο μάλιστα το 2019 ήρθε μόλις στα 21 του χρόνια. Τι σχολιάζει ο αθλητής για καθεμία από τις νίκες του;

«Στη Γλασκόβη ήμουν μικρός και ενθουσιασμένος και ήρθε ένα μη αναμενόμενο 8,38 μ. που μου χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Στο Τορούν ήμουν πονεμένος κι έπρεπε να κάνω μόλις ένα άλμα για να μπορέσω να κερδίσω. Έκανα το 8,35 μ. και νίκησα. Σήμερα ήταν ένας πρωινός διαφορετικός τελικός».

Αναφορικά με το αν σκέφτεται τα δικά του ρεκόρ που πρέπει να καταρρίψει, είπε: «Σήμερα ήθελα να κάνω κάτι πολύ παραπάνω. Προσπαθούσα αλλά δεν ήμουν ο εαυτός μου. Δεν είναι κάθε μέρα εύκολη για να πηδάω καλά. Ήθελα να κάνω 8,40 μ., με τόσο θα ήμουν ευχαριστημένος. Προσπαθώ η δέκατη κορυφαία επίδοσή μου να είναι 8,40 μ. και τώρα είναι 8,36 μέτρα. Θα ήταν 8,38 μ. αν δεν είχε ακυρωθεί το 8,40 μ. Κάτι τέτοιες σκέψεις κάνω».

Ο Τεντόγλου συμμετείχε στους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016 ως έφηβος, ένα χρόνο μετά «μάζεψε» πείρα στο Λονδίνο και από το 2018 ξεκίνησε να χτίζει την αθλητική του καριέρα κατακτώντας μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και παραμένοντας κορυφαίος σε όλους τους ευρωπαϊκούς τελικούς.

«Εχω μεγαλώσει έχω εμπειρία, είμαι πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και μπορώ να διορθώνω πράγματα πιο εύκολα. Δεν έχει αλλάξει κάτι άλλο για μένα από το 2018 κι έπειτα, όταν δηλαδή ξεκίνησαν οι μεγάλες διακρίσεις».

Επόμενος στόχος του αθλητή είναι το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης εκεί όπου θα επιδιώξει να κατακτήσει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

«Η Βουδαπέστη είναι ο στόχος μου. Θα προσπαθήσω να κερδίσω κι ελπίζω όλα να πάνε καλά και να είμαι υγιής. Τα παγκόσμια πρωταθλήματα πάντα είναι αυτά που κινούν το ενδιαφέρον και αποτελούν μεγάλο στόχο».