Γκούσιν: Κόντρα σε Μάχουτσικ, Βούκοβιτς και Λεφτσένκο στο Κότμπους

Η Τατιάνα Γκούσιν θα κάνει πρεμιέρα για το 2023 στις 21 Ιανουαρίου στο μίτινγκ στο Λουξεμβούργο, ενώ στις 25 του ίδιου μήνα είναι το μίτινγκ στο Κότμπους.

Γκούσιν: Κόντρα σε Μάχουτσικ, Βούκοβιτς και Λεφτσένκο στο Κότμπους

Η Τατιάνα Γκούσιν έχει κλείσει μια σειρά αγώνων στον κλειστό, ανάμεσά τους το μίτινγκ στο Κότμπους, όπου θα αντιμετωπίσει δυνατές άλτριες.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αγωνιστεί στο μίτινγκ της γερμανικής πόλης στις 25 Ιανουαρίου στο… δρόμο για τον πρώτο της στόχο το 2023 που είναι η συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη.

Στο Κότμπους θα αντιμετωπίσει την Ουκρανή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ύψος Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, που είναι το μεγάλο όνομα και ξεκινάει και εκείνη την πορεία της για την Τουρκία. Παρούσες θα είναι και η Μαυροβούνια Μαρία Βούκοβιτς, «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο, που ως γνωστόν προπονείται μαζί με την Γκούσιν στην Αθήνα υπό τις οδηγίες της προπονήτριας Ιωάννας Σιώμου. Ακόμη θα πάρει μέρος η Ουκρανή Ιουλία Λεφτσένκο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τατιάνα Γκούσιν έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει τη φετινή σεζόν από το μίτινγκ στο Λουξεμβούργο στις 21 Ιανουαρίου. Ακολουθεί το Κότμπους στις 25 του μήνα και μετά τον Φεβρουάριο έχει κλείσει στο Χουστοπέτσε (4/2) και στο Τρίνετς (7/2).

Η 29χρονη άλτρια, που πέρσι κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες και μετείχε τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Γιουτζίν και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο, έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 1,94μ.

Εν τω μεταξύ στο Κότμπους στο επί κοντώ ανδρών έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Ομπιένα, ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς και ο Πολωνός Πιότρ Λίσεκ.