Γκούσιν: «Σπουδαία εμπειρία το Μόναχο - Βλέπω τον εαυτό μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Δηλώσεις στην επίσημη σελίδα του ΣΕΓΑΣ παραχώρησε η πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος, Τατιάνα Γκούσιν.

Γκούσιν: «Σπουδαία εμπειρία το Μόναχο - Βλέπω τον εαυτό μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η 28χρονη αθλήτρια μίλησε για τους στόχους που έχει για το τρέχον αγωνιστικό έτος θέτοντας ως προτεραιότητα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Παράλληλα μίλησε για τους απώτερους στόχους της, τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και την εμπειρία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη το καλοκαίρι στο Μόναχο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: «Έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου εδώ και αρκετό καιρό με περισσότερη όρεξη και πίστη στον εαυτό μου. Θα μπω στους αγώνες του χειμώνα με στόχο να διεκδικήσω τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης.

Ήδη έχω κλείσει συμμετοχή σε δύο αγώνες στην Ευρώπης στις 21 και 25 Ιανουαρίου σε Λουξεμβούργο και Γερμανία, ενώ στην πορεία της σεζόν θα επιδιώξω τη συμμετοχή μου σε περισσότερες διοργανώσεις».

Για την προπονητική ρουτίνα της και το πρόβλημα στο γόνατο: «Κάνω πολλές ασκήσεις συντήρησης και φυσιοθεραπείες, προκειμένου να αντιμετωπίσω το χρόνιο πρόβλημα στο γόνατο.

Το πρωί κάνω θεραπεία και προπόνηση και στη μία πηγαίνω για δουλειά. Σχεδόν κάθε βράδυ κάνω τη δεύτερη θεραπεία της ημέρας, προκειμένου να διατηρώ το πόδι μου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Για την εμπειρία του Μονάχου και τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το Μόναχο ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Βλέποντας εκεί τις φοβερές εγκαταστάσεις νιώθω μια μικρή αδικία για τους Έλληνες αθλητές. Καλούμαστε να συναγωνιστούμε αθλητές και αθλήτριες που έχουν στη διάθεση τους φοβερές εγκαταστάσεις για προπόνηση και αυτό είναι κάτι που με θυμώνει.

Σίγουρα βλέπω τον εαυτό μου μέχρι τους Ολυμπιακούς. Για τη συνέχεια δεν μπορώ να απαντήσω. Θα εξαρτηθεί από πολλά πράγματα και κυρίως από τα θέματα των τραυματισμών μου».