Ελίνα Τζένγκο: Οι στιγμές της στο Μόναχο (φωτ.- vid)

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις στιγμές της προσπάθειας αλλά και της απονομής του χρυσού μεταλλίου στην Ελίνα Τζένγκο στο Μόναχο. 

Ελίνα Τζένγκο: Οι στιγμές της στο Μόναχο (φωτ.- vid)

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η απονομή στον ακοντισμό των γυναικών με τον εθνικό ύμνο να παίζει για χάρη της Ελίνας Τζένγκο. Η νεαρή πρωταθλήτρια παρέλαβε το χρυσό μετάλλιο την ώρα που τα μέλη της αποστολής φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ξέφωτο όπου πραγματοποιούνται οι απονομές. Λίγο αργότερα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η ελληνική ομάδα την Ελίνα Τζένγκο περίμενε μία μεγάλη έκπληξη. Σε αντίθεση με ότι είχε ακολουθήσει στις υποδοχές των παιδιών που είχαν κατακτήσει μετάλλιο, κανένα από τα μέλη της αποστολής δεν ήταν εκεί για να την υποδεχθεί. Στην είσοδο την περίμενε μόνο ο προπονητής Κωστής Παπαμαρκάκης. Η αθλήτρια πριν προλάβει να εκφράσει την απορία της είδε τα μέλη της ομάδας να τρέχουν προς το μέρος της – και να αφήνουν την κρυψώνα τους – με μια ελληνική σημαία στα χέρια και να την αγκαλιάσουν. Και κάπου εκεί ξεκινούσε για έκτη φορά τις τελευταίες ημέρες το ρυθμικό “όλε, όλε”.

Η χώρα μας μετά το μετάλλιο της Τζένγκο ανέβηκε στην τρίτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων και βρίσκεται πίσω από δύο μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού στίβου, την Γερμανία (5-7-2) και την Μ. Βρετανία (5-5-8) του αγωνίσματος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: