Μόναχο 2022: Σκαρβέλη, Μέρλος και Χαϊτίδου στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους

Η Σταματία Σκαρβέλη μετέχει την Τρίτη (16/8, 14.40) στο β΄ προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας με προσδοκίες συμμετοχής στον τελικό της Τετάρτης (17/8).

Μόναχο 2022: Σκαρβέλη, Μέρλος και Χαϊτίδου στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους

Η αθλήτρια προέρχεται από καλές εμφανίσεις, μιας μεγάλης ωστόσο σεζόν, στη διάρκεια της οποίας έφτασε το ρεκόρ της στα 71,43 μέτρα. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου μετά το Όρεγκον προσπάθησε και να ξεκουραστεί και παράλληλα να παραμείνει ανταγωνιστική ενόψει της διοργάνωσης του Μονάχου.

Το όριο πρόκρισης στον τελικό έχει οριστεί στα 72,50 μ., ωστόσο είναι πιθανό η πρόκριση σε επιδόσεις πολύ χαμηλότερα. Η Σκαρβέλη μετέχει στο τρίτο Ευρωπαίο Πρωτάθλημα της καριέρας της, αφού το 2016 στο Άμστερνταμ αγωνίστηκε στη σφαιροβολία και το 2018 στο Βερολίνο, στη σφυροβολία.

Την πρώτη του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει την Τρίτη, ο Αντώνης Μέρλος. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου έχει περάσει φέτος τα 2,21 μ. και μέσα από τη διαδικασία του προκριματικού θα επιδιώξει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες κι αν είναι δυνατό να προσεγγίσει το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής μετέχει στο β΄ γκρουπ με το όριο πρόκρισης να έχει οριστεί στα 2,28 μέτρα.

“Αισθάνομαι πολύ ωραία που κάνω έναν μεγάλο αγώνα με τους άνδρες, πάντα ήθελα να αγωνιστώ σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωπαϊκό Ανδρών. Ξέρω πως είναι δύσκολο να έχω προσδοκίες για συμμετοχή στον τελικό. Θέλω να μπω στον προκριματικό και να το ευχαριστηθώ είναι η πρώτη μου διοργάνωση, οπότε πιστεύω όσο πιο πολύ θα ευχαριστηθώ τον αγώνα μου, τόσο καλύτερα θα αποδώσω. Οπότε δεν θέλω να βάλω έναν συγκεκριμένο στόχο άλματος ή να πω πως πρέπει να κάνω ατομικό ρεκόρ. Για εμένα αύριο είναι ο “τελικός ” οπότε θα προσπαθήσω για το 100% μου όπως κάνω σε κάθε αγώνα. Η συμμετοχή μου αυτή είναι μια επιβράβευση για όλη την προπόνηση που έχω κάνει φέτος και ένα κίνητρο για να γίνω καλύτερος του χρόνου και να προσπαθήσω να ανέβω πιο ψηλά”, είπε ο Μέρλος.

πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα έχει αύριο και η Βασιλική Χαιτίδου στον προκριματικό του μήκους. Η νεαρή αθλήτρια έκανε φέτος 6,49 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ, επίδοση που ωστόσο θέλει να βελτιώσει στον αυριανό αγώνα (10.50, Ελλάδος).

“Είμαι πολύ καλά και ανυπομονώ να αγωνιστώ αύριο! Χαίρομαι που βρίσκομαι σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και είμαι έτοιμη να προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Περιμένω να χαρώ και να ευχαριστηθώ τον αγώνα, θέλω να κάνω μια καλή παρουσία και γιατί όχι και ένα ατομικό ρεκόρ. Παράλληλα η συμμετοχή μου είναι κίνητρο για τη συνέχεια. Είναι η πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση και το γεγονός ότι βρίσκομαι τώρα εδώ με ωθεί να σκέφτομαι τι μπορώ ακόμα να πετύχω στο μέλλον”, είπε η αθλήτρια του Νίκου Στυλιανίδη.

Διαβάστε ακόμη για τις συμμετοχές της Τρίτης

Ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους

Τα βλέμματα στον τελικό των 35χλμ. βάδην γυναικών

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στον τελικό των 35χλμ. βάδην Ανδρών

Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ)
Αγώνισμα: Ύψος
Ατ./Φετ. ρεκόρ: 2,23 μ./2,22 μ.
Προπονητής: Γιώργος Τσούγκος
Πανελλήνιο ρεκόρ: 2,36 μ. Λάμπρος Παπακώστας 21/6/92
Κορυφαία επίδοση Ελλάδα 2022: 2,22 μ. Αντώνης Μέρλος
Κορυφαία επίδοση συμμετέχοντα: 2,33 μ. Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία)
Ρεκόρ αγώνων: 2,36 μ. Αντρέι Σιλνόφ (Ρωσία) 2006
Ελληνικά μετάλλια στο αγώνισμα: –

Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ)
Αγώνισμα: Μήκος
Ατ./φετ. ρεκόρ: 6,49 μ./6,49 μ.
Προπονητής: Νίκος Στυλιανίδης
Πανελλήνιο ρεκόρ: 7,03 μ. Νίκη Ξάνθου 18/8/1997
Κορυφαία επίδοση Ελλάδα 2022: 6,54 μ. Σπυριδούλα Καρύδη
Κορυφαία επίδοση συμμετέχουσας: 7,12 μ. Μαλάικα Μιχάμπο (Γερμανία)
Ρεκόρ αγώνων: 7,30 μ. Χάικε Ντρέσλερ (Αν.Γερμανία) 1990
Ελληνικά μετάλλια στο αγώνισμα: –

Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων)
Αγώνισμα: Σφυροβολία
Ατ./Φετ. ρεκόρ: 71,43 μ./71,43 μ.
Προπονητής: Αλέξανδρος Παπαδημητρίου
Πανελλήνιο ρεκόρ: 72,10 μ. Στέλλα Παπαδοπούλου 20/7/2008
Κορυφαία επίδοση Ελλάδα 2022: 71,43 μ. Σταματία Σκαρβέλη
Κορυφαία επίδοση συμμετέχουσας: 75,77 μ. Σάρα Φαντίνι (Ιταλία)
Ρεκόρ αγώνων: 78,94 μ. Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία) 2018
Ελληνικά μετάλλια στο αγώνισμα: –