Μόναχο 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αντιμέτωπος με την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με τις εμφανίσεις του τα δύο τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να καθιερωθεί στους ανερχόμενους σφυροβόλους της Ευρώπης.

Μόναχο 2022: Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης αντιμέτωπος με την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Οι επιδόσεις του σε συνδυασμό με τη σταθερότητα, του επιτρέπουν να βρίσκεται σε κορυφαίες διοργανώσεις και να διεκδικεί πλέον καλά πλασαρίσματα.

Ο αθλητής ήταν 9ος πριν από λίγες εβδομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Όρεγκον των ΗΠΑ και πλέον έχει μπροστά του την πρόκληση της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκακη δε θα επιδιώξει απλά την πρόκριση στον τελικό, αλλά ένα πλασάρισμα στους οχτώ καλύτερους της Ευρώπης. Ο αθλητής πριν από λίγες ημέρες έκανε έναν ακόμη αγώνα, όπου κάνοντας αρκετά – όπως τονίζει ο ίδιος – τεχνικά λάθη, τον ολοκλήρωσε στην τέταρτη θέση με 75,40 μέτρα.

Περίμενα περισσότερα μέτρα στον τελευταίο αγώνα. Σωματικά αισθανόμουν και αισθάνομαι πολύ καλά. Κάποια λάθη όμως στην τεχνική δεν μου επέτρεψαν να βγάλω την βολή που θα ήθελα. Η σφυροβολία είναι πολύ τεχνικό αγώνισμα και υπάρχουν πολλά σημεία όπου πρέπει να έχεις την προσοχή σου. Είναι δύσκολο κάθε φορά να είσαι απόλυτος σε όλα τα σημεία. Είναι πιθανό κάποια εβδομάδα να δυσκολεύεσαι σε κάποια, μετά να τα βελτιώνεις. Κάθε φορά έχεις κάποια βελτίωση κι έτσι μαθαίνεις και διορθώνεις τα λάθη σου και να γίνεσαι καλύτερος“, εξήγησε ο νεαρός που φέτος πραγματοποίησε πολλούς αγώνες εκτός συνόρων και αυτό τον βοήθησε στο να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στους μεγάλους αγώνες.

Φέτος έχω συμμετάσχει σε πολλά μίτινγκ στο εξωτερικό και αυτό με έχει βοηθήσει στο να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Πλέον βλέπω όλους τους αθλητές στα μάτια και κάθε φορά νιώθω έτοιμος να τους αντιμετωπίσω. Σίγουρα οι Πολωνοί είναι σε άλλο επίπεδο, αφού είναι σταθερά σε πολύ μεγάλες επιδόσεις“, εξήγησε.

Για τον Φραντζεσκάκη η πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου ήταν ο βασικός στόχος, ωστόσο κάτι ανάλογο δεν του φτάνει στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου.

az_oregon2022_00736-768x512.jpg
Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης και ο Κωστής Παπαμαρκάκης στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Όρεγκον.

Το αγώνισμα είναι ψηλά, ωστόσο θέλω να διεκδικήσω μια θέση μέσα στην πρώτη 8άδα. Σε σχέση με το Όρεγκον θα φύγουν οι Αμερικάνοι. Πλέον δε μου αρκεί να κάνω μόνο μια καλή βολή, θέλω σε αγώνες σαν αυτόν του Μονάχου να διεκδικώ και μια καλή θέση“, κατέληξε ο αθλητής.

Ο Φραντζεσκάκης έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 78,15 μ. από τη φετινή σεζόν, ενώ στους επτά από τους 11 αγώνες είχε βολές πάνω από τα 77,00 μέτρα.

Δείτε το πρόγραμμα, τις συμμετοχές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση