Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Στην 9η θέση ο Φραντζεσκάκης - Νικητής ξανά ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ

Στην ένατη θέση ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που έκανε και τις έξι προσπάθειες λόγω λάθους των διοργανωτών. Θριαμβευτής για πέμπτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ο θρυλικός Πολωνός, Πάβελ Φάιντεκ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Στην 9η θέση ο Φραντζεσκάκης - Νικητής ξανά ο Πολωνός Πάβελ Φάιντεκ

Την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Όρεγκον ολοκλήρωσε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, όντας 9ος στην τελική βαθμολογία.

Ο 22χρονος σφυροβόλος είχε καλύτερη βολή στα 77.04μ. στην πρώτη προσπάθεια. Στη συνέχεια έριξε βολή στα 74.34μ. ενώ στην τρίτη του προσπάθεια έγινε μεγάλο λάθος από τους διοργανωτές, που έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα πρωταθλητή να μη σταματήσει μετά τις τρεις πρώτες βολές, παρότι δεν είχε «πιάσει» θέση στην 8άδα.

Αρχικά, η προσπάθειά του μετρήθηκε σε 65.76μ, όμως αποδείχτηκε πως η μέτρηση ήταν λάθος. Ο Φραντζεσκάκης προσπάθησε ξανά και πέταξε τη σφύρα στα 76.85μ.

Από τους διοργανωτές του δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει τον αγώνα του, αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει τις επιδόσεις του, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του με 74.69μ. 76.78μ. και 76.62μ.

Πρωταγωνιστές για μια ακόμα φορά οι Πολωνοί, με τον σπουδαίο Πάβελ Φάιντεκ να κυριαρχεί με την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο (81,98 μ.), κατακτώντας τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του (!) και τον συμπατριώτη του Βόιτσεκ Νοβίτσκι να ακολουθεί με 81,03 μ. Την τρίτη θέση του βάθρου κατέλαβε ο Νορβηγός Έλιντ Χένρικσεν με 80,87 μ., αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Γάλλο Κουεντίν Μπιγκό με 80,24 μ.