Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η Στεφανίδη στον τελικό για το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι, όπως αναμενόταν, στον τελικό του επί κοντώ στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022: Η Στεφανίδη στον τελικό για το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση

Η Ελληνίδα χρειάστηκε μόλις ένα έγκυρο άλμα στα 4,50 μ. για να προκριθεί στον τελικό, που θα γίνει τα ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα. Η “χρυσή” το 2017 στο Λονδίνο και “χάλκινη” το 2019 στη Ντόχα μπήκε με αυτοπεποίθηση στη διοργάνωση, αφού είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να βρεθεί σε ύψη που θα την ανεβάσουν στο βάθρο των νικητριών. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε στα 4,50 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη κι έπειτα δε χρειάστηκε να δοκιμάσει υψηλότερα, αφού ο αγώνα ολοκληρώθηκε νωρίτερα και ο πήχης δεν έφτασε ποτέ στο όριο των 4,65 μέτρα.

Είχε λίγο αέρα, που ωστόσο νομίζω λειτούργησε θετικά για εμένα. Είχα ένα μικρό πρόβλημα στα δοκιμαστικά, αφού αρχικά ήταν να ξεκινήσω με ένα άλλο κοντάρι, ωστόσο τελικά μπήκα με ένα μικρότερο“, είπε αρχικά η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: “Το επίπεδο στο αγώνισμα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός ότι είμαστε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά πιστεύω πως θα γίνει ένας καλός αγώνας, Οι δύο Αμερικανίδες είναι στη χώρα τους και θέλουν τη διάκριση. Εγώ είμαι σχεδόν στη χώρα μου, αφού εδώ είναι το σπίτι μου και στις κερκίδες υπάρχουν φίλοι και συγγενείς, οπότε θα διεκδικήσω το καλύτερο δυνατό. Ίσως χρειαστεί 4,80 μ. για μετάλλιο, ίσως και λίγο χαμηλότερα“.

Δεν τα κατάφεραν Κυριακοπούλου και Πόλακ

Στον προκριματικό του επί κοντώ συμμετείχαν η Ελένη Πόλακ και η Νικόλ Κυριακοπούλου, που ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στα 4,35 μ, και κατέλαβαν την 22η και 24η θέση αντίστοιχα. Οι αθλήτριες αν είχαν υπερβεί τα 4,50 μ. θα μπορούσαν να έχουν διεκδικήσει την πρόκριση στον τελικό.

Δυστυχώς φέτος τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα ήθελα. Στους αγώνες που έκανα δεν βρήκα τις συνθήκες που θα ήθελα, ενώ και στην προετοιμασία τα πράγματα δεν είχαν πάει όσο καλά θα ήθελα. Συνεχίζουμε με χαμόγελο“, είπε η Κυριακοπούλου, ενώ από την πλευρά της η Πόλακ δήλωσε: “Ήμουν καλά σήμερα και θα ήθελα να έχω περάσει τα 4,50 μ., ανεξάρτητα από το αν θα έμπαινα στον τελικό”.

Η Χόλι Μπράνσοου (Μ. Βρετανία) ήταν η μόνη από τα φαβορί του αγωνίσματος που έμεινε εκτός, καθώς έσπασε το κοντάρι της και στη συνέχεια επέλεξε να μη συνεχίσει.

Οι αθλήτριες που προκρίθηκαν στον τελικό

Σου (Κίνα ) 4,50μ.
Ναζότ (ΗΠΑ) 4,50μ.
Μούρτο (Φινλανδία) 4,50μ.
Σαπέλ (Γαλλία) 4,50μ.
Μόρις (ΗΠΑ) 4,50μ.
Ότκερε (Γερμανία) 4,50μ.
Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,50μ.
Κένετι (Αυστραλία) 4,50μ.
Μακταγκάρτ (Ν. Ζηλανδία) 4,50μ.
Σεβριέρ (Γαλλία) 4,50μ.
Νιούελ (Καναδάς) 4,50μ.
Λιόν (ΗΠΑ ) 4,35 μ.
Μόζερ (Ελβετία) 4,35 μ.
Σούτεϊ (Σλοβενία) 4,35 μ.
Λι (Κίνα) 4,35 μ.

Βρείτε πληροφορίες για την ομάδα και τη διοργάνωση, πατώντας εδώ.