Kάτοικος Σύμης ο νικητής του 7ου Μαραθωνίου Ρόδου

Πρώτος νικητής στον 7ο Mαραθώνιο Ρόδου αναδείχθηκε ο Μιχάλης Χατζηιωάννου κάτοικος Σύμης ο οποίος τερμάτισε νωρίτερα από όλους τους συναθλητές του.

Kάτοικος Σύμης ο νικητής του 7ου Μαραθωνίου Ρόδου

Ο Δωδεκανήσιος δρομέας, αθλητής του παλιού πρωταθλητή Χρήστου Παπαχρήστου μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής του και τον τερματισμό του δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που τερμάτισα πρώτος σε αυτή τη διαδρομή και αφιερώνω τη νίκη μου στην πατρίδα μου τη Σύμη, στον προπονητή μου Χρήστο Παπαχρήστο, στους ανθρώπους της οικογένειας μου που ζουν στον Πανορμίτη.

Ξεκίνησα αργά τον αθλητισμό στα 28 μου χρόνια κάνω ένα δύσκολο πρόγραμμα που δεν ευνοούν οι συνθήκες στην περιοχή που ζω γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαδρομή. Ξυπνάω το πρωί κάνω προπόνηση, πηγαίνω στη δουλειά μου, ύστερα συνεχίζω την προπόνηση για να πετύχω αυτό που έχω σαν όραμα. Ευχαριστώ όλους όσους με βοήθησαν και ελπίζω ότι θα συνεχίσω σε αυτό το δρόμο".

Συγχαρητήρια στο νικητή έδωσε και ο προπονητής του Χρήστος Παπαχρήστος ο οποίος είπε ότι αισθάνεται πάρα πολύ ικανοποιημένος που ένας αθλητής του τερμάτισε πρώτος στο συγκεκριμένο μαραθώνιο και επεσήμανε ότι οι συνθήκες δεν είναι εύκολες για τον Μιχάλη Χατζηιωάννου, καθώς στο νησί που γυμνάζεται και προπονείται υπάρχει μόνο μία διαδρομή 800m και γι αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψει το προπονητικό του πρόγραμμα" και συμπλήρωσε "είναι ένα σκληρό παιδί που ξεκίνησε αργά τον αθλητισμό αλλά είναι αθλητής με προσωπικότητα και πείσμα".

H μεγάλη γιορτή του αθλητισμού επέστρεψε στη Ρόδο. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος της Ρόδου διοργανώθηκε με φυσική παρουσία και μεγάλη διοργανωτική επιτυχία. Φέτος, στον έβδομο αγώνα, αθλητές κι αθλήτριες από 52 χώρες του κόσμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ημέρα χαράς και γιορτής για τη Ρόδο, που φιλοξένησε το δικό της Μαραθώνιο, ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί κι έχει αποκτήσει ισχυρή διεθνή ταυτότητα. Στον αγώνα των 42.195 μέτρων, στον Ημιμαραθώνιο, στα 10χλμ. και στα 5χλμ.

Η Ευρώπη είχε την τιμητική της, με το Ηνωμένο Βασίλειο να καταγράφει τις περισσότερες συμμετοχές μετά την Ελλάδα, με 147 άτομα. Ακολουθούν η Γαλλία με 43 και η Γερμανία με 34, ενώ υπάρχουν συμμετοχές από μακρινές χώρες, όπως η Αυστραλία, η Κολομβία, η Ινδονησία, η Μαγαδασκάρη ως και η μακρινή Νέα Ζηλανδία.

Συνολικά περίπου 400 ξένοι αθλητές από κάθε γωνιά του κόσμου, πήραν μέρος στο σύνολο των περίπου 1.600 συμμετεχόντων αθλητών σε όλες τις διαδρομές.

Στον Μαραθώνιο ο Μιχάλης Χατζηιωάννου έκανε μοναχική κούρσα και με υπομονή κατάφερε τελικά να φτάσει στη νίκη με πολύ καλή επίδοση για τις συνθήκες τις Ρόδου, 2:34:17. Στη δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Θωμάς Μανούσος με 2:51:54 και στην τρίτη ο Κυριάκος Μαστρογεωργίου σε 2:57:12.

Πρώτη γυναίκα ήταν η Βρετανίδα Hannah Bown 3:23:22 , δεύτερη η Βρετανίδα Antonia Thomas με 3:39:20 και τρίτη η επίσης Βρετανίδα Nikki Dadhley με 3:41:06.

Στον Ημιμαραθώνιο ο Κώστας Γκελαούζος δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης παρότι στην κούρσα μετείχε και ο δεύτερος πανελληνιονίκη του Μαραθωνίου, ο Παναγιώτης Μπουρίκας. Ο Γκελαζούζος ξεχώρισε από τα πρώτα χιλιόμετρα και τελικά τερμάτισε νικητής σε 1:09:04. Ο Μπουρίκας που προέρχεται από τραυματισμό που τον άφησε εκτός προπονήσεων σχεδόν όλο το χειμώνα, τερμάτισε δεύτερος σε 1:14:04 ενώ τρίτος ήταν ο Πολωνός Pawel Kopaczewski με 1:19:27.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ισπανιδα Martin Del Guayo Patricia με 1:34:44 , δεύτερη η Πολωνή Paulina Zdunczyk με 1:35:08 και τρίτη η Ewa Ochmanska επίσης από την Πολωνία με 1:38:56

Στα 10χλμ η Αναστασία Μαρινάκου ήταν άνετα νικήτρια στις γυναίκες, ουσιαστικά τρέχοντας τον αγώνα μαζί με τον Χριστόφορος Πρωτόπαππας που ήταν και ο πρώτος άνδρας τερματίζοντας σε 36:02 κάνοντας ...ζέσταμα , για τον αγώνα των 5χλμ που θα ακολουθούσε. Εκεί ξαναέτρεξε κερδίζοντας με 16:43. Πρώτη γυναίκα και δεύτερη γενικής ήταν η Ντενίσα Μπάλα σε 17:23

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, έχει εξελιχθεί σε ένα αγώνα-θεσμό για την παγκόσμια δρομική κοινότητα. Έπειτα από το αναγκαστικό διάλειμμα των τελευταίων δύο ετών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που πραγματοποιήθηκε και πάλι με τη φυσική παρουσία των δρομέων οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ευρώπη και από μακρινές χώρες του κόσμου μέχρι τη Ρόδο για να λάβουν μέρος στη διοργάνωση», δήλωσε η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου.