Μίλτος Τεντόγλου: Αναδείχθηκε κορυφαίος στην Ευρώπη για τον μήνα Μάρτιο!

Σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα με τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στίβου για τον Μάρτιο ύστερα από ψηφοφορία, «κερδίζοντας» ονόματα όπως οι Ντουπλάντις, Γκαρσία και Τζέικομπς!

Μίλτος Τεντόγλου: Αναδείχθηκε κορυφαίος στην Ευρώπη για τον μήνα Μάρτιο!

Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της Ευρώπης για τον μήνα Μάρτιο. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους με άλμα στα 8,55μ. στη διοργάνωση του Βελιγραδίου κέρδισε την ψήφο των φίλων του στίβου και μαζί τον πρώτο του τίτλο σε ψηφοφορία στη χρονιά.

Υποψήφιοι για τον τίτλο του κορυφαίου του μήνα ήταν ακόμη οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Ντουπλαντις, Τζέικομπς και Γκαρσία. Ο Τεντόγλου αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, με συνέπεια στις διακρίσεις και στις εξαιρετικές επιδόσεις τα τελευταία χρόνια.

Ο 24χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα τιμήσει τις ελληνικές διοργανώσεις και θα δώσει έτσι την ευκαιρία σε φιλάθλους σε διάφορες περιοχές της χώρας να τον χειροκροτήσουν από κοντά.

Ο αθλητής θα ξεκινήσει τους αγώνες του στις 10 Μαΐου στη Λεμεσό κι έπειτα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να κυνηγήσει μια σειρά από ρεκόρ. Η αρχή θα γίνει στις 14 Μαρτίου στα "Βεργώτεια", τα οποία θα έχουν κοντά τους για μία ακόμη χρονιά τον σπουδαίο αθλητή.

Ο Τεντόγλου βρέθηκε και τα προηγούμενα χρόνια στη διοργάνωση της Κεφαλονιάς και κατέχει το ρεκόρ στο αγώνισμα με άλμα στα 8.10 μέτρα. Είναι σίγουρο πως η παρουσία του στη διοργάνωση θα προκαλέσει μεγάλη προσέλευση κόσμου στις εξέδρες, καθώς θα είναι πραγματικά μια μοναδική ευκαιρία για εκείνους να δουν από κοντά τον "χρυσό" ολυμπιονίκη του μήκους.

Λίγες ημέρες αργότερα ο αθλητής θα βρεθεί στην Καλαμάτα για να κυνηγήσει ένα άλλο σπουδαίο ρεκόρ, το πανελλήνιο του Λούη Τσάτουμα (8,66 μ.). Ο αθλητής θα επιδιώξει να το κάνει στο ίδιο στάδιο όπου ο Τσάτουμας πέτυχε το 8,66 μ. πριν από 15 χρόνια στις 2 Ιουνίου του 2007.

Και αν τελικά το καταφέρει θα το έχει πετύχει μπροστά στον Τσάτουμα, ο οποίος είναι ο τεχνικός διευθυντής του φετινού αγώνα, αλλά και στον κάτοχο του ρεκόρ Ευρώπης Ρόμπερτ Εμιγιάν, ο οποίος θα είναι και φέτος στο στάδιο της Καλαμάτας, όπως ήταν και το 2007 στο ρεκόρ του Τσάτουμα.

Ο τελευταίος αγώνας του Τεντόγλου μέσα στον Μάιο θα γίνει στις 25 του μηνός στο μίτινγκ Αλμάτων στην Καλλιθέα, εκεί όπου πέρυσι "προσγειώθηκε" στα 8,60 μέτρα. Ο Τεντόγλου τον Ιούνιο αναμένεται να συμμετάσχει και σε κορυφαία μίτινγκ της Ευρώπης, στο τελευταίο - δυνατό - κομμάτι της προετοιμασίας του πριν το Παγκόσμιο του Όρεγκον και φυσικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.