Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: Προκρίθηκε στον τελικό η Ράπτη και στον ημιτελικό η Δεληγιάννη

Η Σωτηρία Ράπτη προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν και η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη στον ημιτελικό των 800 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20. 

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: Προκρίθηκε στον τελικό η Ράπτη και στον ημιτελικό η Δεληγιάννη

Η Σωτηρία Ράπτη απέδειξε για σε μία ακόμη φορά πως είναι αθλήτρια αγώνων, αφού μετά το Ταλίν έτσι και στο Ναϊρόμπι κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν.

Η αθλήτρια του Κώστα Μπάτσου στο τρίτο της άλμα προσγειώθηκε στα 12,93 μ. (-0,5) και κλείδωσε θέση στις 12 καλύτερες του αγωνίσματος. Η νεαρή ξεκίνησε τον αγώνα της με 12,43 μ., συνέχισε με 12,88 μ. και στο τρίτο πέτυχε το 12,93 μ., επίδοση που ήταν η όγδοη καλύτερη στο σύνολο των δύο γκρουπ.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20: Πήρε το ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό η Τζένγκο

Ο τελικός του τριπλούν θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (20/8). Η Ράπτη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είχε μια ενόχληση στο πόδι και δεν κατάφερε να κάνει την εμφάνιση που θα ήθελε, κάτι που θα επιδιώξει στον αυριανό αγώνα.

Η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη κάθισε στην εκκίνηση του προκριματικού των 800 μ. με στόχο να κάνει την εμφάνιση, που θα της έδινε την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και το κατάφερε δίχως να πιέσει τον εαυτό της.

Η νεαρή αθλήτρια κάνοντας ήρεμη κουρσα τερμάτισε στην δεύτερη θέση της πρώτης σειράς με 2.05.38 και πήρε την απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου είναι φέτος σε πολύ καλή κατάσταση και ευελπιστεί να φτάσει μέχρι τον τελικό των 800 μ. στη διοργάνωση του Ναιρόμπι.

Νικήτρια στην κούρσα της Ελληνίδας αναδείχθηκε τελικά η Αγιάλ Νταγκνατσέβ (Αιθιοπία) με 2.02.94, μετά την ακύρωση της Κενυάτισσας Σείλα Τσεπκοσγκέι, που ακυρώθηκε γιατί πάτησε τη γραμμή του διαδρόμου στα πρώτα 100 μ., πριν οι αθλήτριες συγκλίνουν στον εσωτερικό διάδρομο. Ο ημιτελικός των 800 μ. θα γίνει την Παρασκευή (20/8) το μεσημέρι.