Στίβος: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 οι Ντουσάκης, Ζιώγας

Οι Ορέστης Ντουσάκης (σφυροβολία), Θοδωρής Ζιώγας (σφυροβολία) πέραν στον τελικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20.

Στίβος: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20 οι Ντουσάκης, Ζιώγας

Ο Ορέστης Ντουσάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που ξεκίνησε την προσπάθεια του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι της Κένυας.

Ο αθλητής χρειάστηκε μόλις μία βολή, στον προκριματικό της σφυροβολίας, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη σημείωσε 76,25 μ. στην πρώτη του βολή, επίδοση καλύτερη από το όριο των 74,00 μέτρων. Ο νεαρός αθλητής είναι σε καλή κατάσταση και στον τελικό θα επιδιώξει να βρεθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 77,00 μ., ώστε να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα. Ο Ντουσάκης προέρχεται από την καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, εκεί όπου ήταν τέταρτος. Στο ίδιο γκρουπ με τον Έλληνα αθλητή αγωνίστηκε και ο τρίτος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάπτιστ Μπρούξελ, που προκρίθηκε με βολή στα 74,06 μέτρα, ωστόσο είναι ο κορυφαίος βάσει του φετινού του ρεκόρ, αφού έχει πετύχει 80,94 μέτρα. Ο Ντουσάκης σημείωσε την καλύτερη επίδοση του πρώτου γκρουπ και την δεύτερη στο σύνολο των δύο γκρουπ. Την κορυφαία επίδοση στα δύο γκρουπ πέτυχε ο Γιαν Ντολεγιάλεκ με 77,58 μ., ενώ συνολικά πέντε αθλητές προκρίθηκαν με το όριο των 74,00 μέτρων.

Ο Θοδωρής Ζιώγας προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στο Ναϊρόμπι.

Ο αθλητής στην δεύτερη βολή του, την μοναδική έγκυρη στον αγώνα, πέτυχε 72,61 μ. και προκρίθηκε στον τελικό της Παρασκευής. Ο Ζιώγας προκρίθηκε με την έβδομη επίδοση κι έδειξε πως είναι σε θέση να κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη εξάδα του αγωνίσματος. Την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό πέτυχε ο Γιαν Ντολεγιάλεκ με 77,58 μ., ενώ την δεύτερη ο Ορέστης Ντουσάκης με 76,25 μ.. Στον τελικό θα αγωνιστούν οι Πιλάτ και Μπρούξελ, που κατέκτησαν την πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος καθυστέρησε να φύγει στην εκκίνηση των 100 μ., ωστόσο προσπάθησε στο τέλος να καλύψει το χαμένο έδαφος και να τερματίσει στην έκτη θέση της 6ης σειράς με 10.67 (-0,7). Ο αθλητής έμεινε οριακά εκτός ημιτελικού, δεδομένο του ότι κατέλαβε την 27η θέση στο σύνολο, ενώ η πρόκριση έκλεισε στα 10.66.

Ο Κώστας Γεννίκης αγωνίστηκε στον προκριματικό της σφαιροβολίας, ωστόσο δεν πήγε όσο καλά θα ήθελε. Ο αθλητής μας, ολοκλήρωσε στην 10η θέση του α΄προκριματικού γκρουπ της σφαιροβολίας με καλύτερη βολή στα 16,92 μ., ενώ είχε ακόμη βολή στα 16,48 μ. και 13,07 μ., κι έτσι κατέλαβε την 16η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ.