Στίβος: Έβδομος στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Γεννίκης

Ο Κώστας Γεννίκης κατέλαβε την έβδομη θέση στη σφαιροβολία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου Κ-20 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας

Στίβος: Έβδομος στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Γεννίκης

Με θετικό πρόσημο για την Ελληνική αποστολή ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Κ-20 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας. Στον πρώτο χρονικά τελικό της διοργάνωσης, στη σφαιροβολία, πήρε μέρος ο Κώστας Γεννίκης, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση. Ο αθλητής του Γιάννη Φράγκογλου ξεπέρασε τα όριά του, βελτιώνοντας δύο φορές το ατομικό του ρεκόρ. Ο ρίπτης από τις Σέρρες έστειλε στην πέμπτη προσπάθεια της σφαίρα στα 18,78 μ. και ανέβηκε από την όγδοη στην έβδομη θέση. Νικητής στο αγώνισμα ήταν ο Μουχαμέτ Ραμαντάνι από το Κόσοβο με 19,92 μ. και εθνικό ρεκόρ, δεύτερος ο Λία Μισούσκι (Λευκορωσία) με 19,49 μ. και τρίτος ο Κλαούντιο Στόεσελ (Γερμανία) με 19,43 μέτρα.

Το δεύτερο μέλος της ομάδας Κ18 και το νεαρότερο μέλος της ομάδας της χώρας μας στο Ταλίν είναι η Αναστασία Αντωνοπούλου, που αγωνίστηκε στον τελικό των 10.000 μ. βάδην. Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα, που θα γίνει 16 ετών τον Οκτώβριο, τερμάτισε στην 13η θέση του αγωνίσματος με 49.49.42.

Πέντε προκρίσεις σε τελικούς
Πέντε αθλητές μας διασφάλισαν την πρόκριση στον τελικό των αγωνισμάτων τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20 που διεξάγεται στο Ταλίν της Εσθονίας. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε τον αρχικό της στόχο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό των 100 μ. Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου τερμάτισε στην τρίτη ημιτελική σειρά σε 11.55 βελτίωσε το ατομικό της 11.61 και βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, που ανήκει στην Κατερίνα Θάνου με 11.43.

Η Σοφία Κεσσίδη προκρίθηκε στον τελικό της δισκοβολίας. Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριόβ με καλύτερη βολή στα 50,92 μ., προκρίθηκε με την τέταρτη επίδοση στον τελικό. Ο Ανδρέας Αντωνακόπουλος στο τρίτο του άλμα στον προκριματικό του μήκους προσγειώθηκε στα 7,30μ., επίδοση που ήταν αρκετή για να του δώσει την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Σωτηρία Ράπτη έκανε πού καλή εμφάνιση στον προκριματικό του τριπλούν, αφού άγγιξε το ατομικό της ρεκόρ με το άλμα στα 12,95 μ. (1,4) στην τρίτη και τελευταία της προσπάθεια. Η αθλήτρια του Κώστα Μπάτσου βρήκε σταδιακά το ρυθμό της κι έτσι μπόρεσε στην τρίτη προσπάθεια να ολοκληρώσει στην 12η θέση που έδωσε πρόκριση στον τελικό.

Στον τελικό του επί κοντώ προκρίθηκε η Αναστασία Ρέτσα, με άλμα στα 4,00 μ. έκλεισε θέση για τον τελικό του Σαββάτου. Η αθλήτρια του Συμεών Αναστασιάδη πέρασε με την πρώτη τα 3,60 μ., 3,75 μ., 3,90 μ. και με την δεύτερη τα 4,00 μ., ύψος στο οποίο έκλεισε και η 12άδα του τελικού.