Στίβος: Δεκαπέντε μετάλλια για την ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 της Πόλης

Δεκαπέντε μετάλλια και πολλές καλές εμφανίσεις ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου Κ20 που έγινε στην Κωνσταντινούπολη.

Στίβος: Δεκαπέντε μετάλλια για την ελληνική αποστολή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20 της Πόλης

Πολύ καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σημειώθηκαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα στίβου Κ20, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο (12-13/6).

Αυτές μάλιστα συνοδεύτηκαν από την κατάκτηση 15 μεταλλίων για λογαριασμό των ελληνικών χρωμάτων, καθιστώντας τη «γαλανόλευκη» αποστολή απολύτως επιτυχημένη στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Οι αθλητές και αθλήτριές μας ανέβηκαν στο βάθρο 9 φορές κατά την πρώτη ημέρα των αγώνων, παίρνοντας 3 χρυσά, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα μετάλλια.

Ο Ορέστης Ντουσάκης για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε την καλή αγωνιστική του κατάσταση, αφού έστειλε τη σφύρα στα 78,07 μέτρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμά του. Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη βελτίωσε και το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 77,42 μ. από φέτος.

Στο ίδιο αγώνισμα καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Θοδωρής Ζιώγας που κατέκτησε το χάλκινο με 74,46 μέτρα.

Τον εαυτό του ξεπέρασε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στα 100 μ., όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 10.52. Ο αθλητής έπιασε το όριο για τις δύο διοργανώσεις της κατηγορίας του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20.

Ο Κώστας Γεννίκης μετά το Ταλίν έπιασε το όριο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, που θα γίνει στο Ναϊρόμπι. Ο αθλητής ήταν τρίτος στη σφαιροβολία με 18,36 μ., έξι εκατοστά πάνω από το όριο για το Παγκόσμιο.

Το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 πέτυχε και η Αναστασία Ρέτσα που ξεπέρασε τα 4,07 μ. στο επί κοντώ και παράλληλα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στο βάθρο των νικητριών ανέβηκαν οι δύο αθλήτριές μας που αγωνίστηκαν στη δισκοβολία. Η Αρετή Φιλιππίδου ήταν δεύτερη με 49,55 μ. και η Σοφία Κεσσίδη τρίτη με 48,88 μέτρα.

Το χρυσό στα 5.000 μ. πήρε ο Νίκος Σταμούλης που τερμάτισε σε 14.47.56.

Για τρίτη φορά στη σεζόν, ο Πέτρος Παπαϊωάννου ξεπέρασε τον εαυτό του στα 1.500 μ. Ο νεαρός σημείωσε 3.53.34 και κατέκτησε το χάλκινο.

Η χώρα μας κατέκτησε στη δεύτερη ημέρα των αγώνων άλλα 6 μετάλλια, που αναλύονται σε 2 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Ο Κώστας Γεννίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία με 55,28 μ. και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με δύο μετάλλια.

Στο χρυσό έφτασε και ο Θανάσης Παρασκευάς στο δέκαθλο με 6.727 βαθμούς. Ο νεαρός αθλητής βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Με δύο μετάλλια ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του στη διοργάνωση και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που τερμάτισε δεύτερος στα 200 μ. με 21.65.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Αναστασία Ντραγκομίροβα με βολή 14,81 μέτρα στη σφαιροβολία.

Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης έτρεξε στα 3.000 μ., όπου ήταν δεύτερος με 8.30.06 βελτιώνοντας και το ατομικό του ρεκόρ.

Τέλος, μία... ανάσα από το ατομικό του ρεκόρ (8.30.34) βρέθηκε στα 3.000 μ. ο Νίκος Σταμούλης, ο οποίος τερμάτισε σε 8.30.84 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, κάνοντας επίσης δύο τα μετάλλιά του στη διοργάνωση της Τουρκίας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, έδωσε συγχαρητήρια στα μέλη της αποστολής για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τα αποτελέσματα που σημείωσαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20.