Πρωτιά για Φραντζεσκάκη στα «Βενιζέλεια»

Την πρώτη θέση κατέλαβε το Σάββατο (29/5) ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στο αγώνισμα της σφυροβολίας, στο διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια-Χανιά».

Πρωτιά για Φραντζεσκάκη στα «Βενιζέλεια»

Με τη σφυροβολία των Ανδρών άνοιξε το Διεθνές Μίτινγκ «Βενιζέλεια- Χανιά», το κυρίως πρόγραμμα του οποίου διεξάγεται αύριο. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης ήταν για μία ακόμη φορά πρωταγωνιστής αφού επικράτησε με 74,44 μ., στην έκτη του βολή, ενώ νωρίτερα είχε σημείωσε 70,25 μ., 73,66 μ., 74,38 μ., 74,40 μ. και ήταν άκυρος στην πέμπτη του βολή.

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη κυνηγάει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, διοργάνωση για την οποία ωστόσο φαίνεται πως θα εξασφαλίσει την πρόκριση και μέσα από το σύστημα κατάταξης:

«Σε γενικές γραμμές είμαι καλά, ωστόσο σήμερα έκανα κάποια τεχνικά λάθη που δεν με άφησαν να κυνηγήσω τις βολές που θα ήθελε. Ξέρω πως είμαι σε θέση να πετύχω βολές πάνω από τα 77,50 μ. και πιστεύω πως θα τα καταφέρω στις διοργανώσεις που ακολουθούν. Θέλω να ευχαριστήσω την φυσιοθεραπεύτρια του ΣΕΓΑΣ Ελισάβετ Αναστασάκη, που με βοηθάει αυτή την εποχή, προκειμένου να ξεπεράσω μια ενόχληση στο γόνατο», είπε μετά το τέλος του αγώνα.

Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα κατέλαβε ο Ιταλός Μάρκο Λίγκουα με 72,85 μ. και τρίτος ο Βρετανός Τάιλερ Κάμπελ με 72,49 μέτρα. Ο Ορέστης Ντουσάκης σημείωσε 68,40 μ., πολύ κοντά στο ατομικό του 68,44 μ., που έχει με τη σφύρα των Ανδρών.

Στα Χανιά έφτασαν μέχρι το μεσημέρι οι αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στο αυριανό μίτινγκ. Πολλοί από αυτούς επέλεξαν να βρεθούν στο στάδιο «Έλενα Βενιζέλου» για την απογευματινή τους προπόνηση.