Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ23: Το Ταλίν θα φιλοξενήσει τελικά τη διοργάνωση

Αλλαγή πόλης σημειώθηκε τελικά στο θέμα της διοργάνωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου Κ23 μετά την αδυναμία του Μπέργκεν να φιλοξενήσει τους αγώνες. Την ανάληψή τους ανέλαβε τελικά το Ταλίν.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου Κ23: Το Ταλίν θα φιλοξενήσει τελικά τη διοργάνωση

Στο Ταλίν της Εσθονίας θα γίνει τελικά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 11 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα (25/5) η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου, αφού οι Εσθονοί ανέλαβαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε όταν οι Νορβηγοί δήλωσαν αδυναμία να διοργανώσουν τους αγώνες που αρχικώς είχαν οριστεί στο Μπέργκεν.

Στίβος: Ακυρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 της Νορβηγίας

Η ΕA με τον τρόπο αυτό διατήρησε το αγωνιστικό ενδιαφέρον της κατηγορίας Κ23, δεδομένου ότι ήταν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ακύρωσης των αγώνων, η οποία θα είχε ως συνέπεια την αναπόφευκτη αναπροσαρμογή των αγωνιστικών πλάνων αθλητών και αθλητριών σε όλη την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι στο Ταλίν θα διεξαχθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ20. Στην εσθονική πρωτεύουσα είχε φιλοξενηθεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2015.

Η χώρα της Βαλτικής είχε προτείνει να αναλάβει τη διοργάνωση και να δώσει λύση στο ζήτημα αμέσως μόλις είχε γνωστό από τους Νορβηγούς ότι υπάρχει ζήτημα έγκρισης των αγώνων από την κυβέρνηση του σκανδιναβικού κράτους.