ΣΕΓΑΣ: Πρώτη γνωριμία της Σακοράφα με τον Αυγενάκη

Την πρώτη του γνωριμία με τη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε τηλεδιάσκεψη που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

ΣΕΓΑΣ: Πρώτη γνωριμία της Σακοράφα με τον Αυγενάκη

Η Σοφία Σακοράφα είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υφυπουργό μια σειρά από σοβαρά ζητήματα, που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και ως εκ τούτου ζητούν άμεσα λύση.

Η κρατική επιχορήγηση βρέθηκε ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης, με τον Υφυπουργό ωστόσο να μην δίνει απάντηση για το ύψος της Α΄ δόσης της τακτικής χρηματοδότησης του 2021, ούτε για τον χρόνο εκταμίευσής της, παρότι ο ΣΕΓΑΣ είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών μισθούς και φορολογικές υποχρεώσεις έχοντας φθάσει στα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα, τέθηκε στον Υφυπουργό η επαναφορά χρηματοδότησης της Ομοσπονδίας στο επίπεδο του 2019 (3.250.000).

Η ομοσπονδία έθεσε για άλλη μια φορά την ανάγκη αναβάθμισης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων των τριών κέντρων του Υψηλού Αθλητισμού που χρησιμοποιούνται από Αθλητές της Εθνικής Ομάδας (ΟΑΚΑ – ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ – ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ), αλλά και την ανάγκη μέριμνας και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών όλης της χώρας.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έδωσε έμφαση στην έγκριση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων Αγώνων Στίβου – Μαραθωνίου – Ημιμαραθωνίου και μαζικών Αγώνων, προκειμένου σταδιακά να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς η αγωνιστική δράση της σεζόν.

Επίσης, ζητήθηκε να εξασφαλιστεί η επαναλειτουργία Ακαδημιών Αθλητικών Σωματείων, που αποτελεί μείζον ζήτημα, αφού από εκεί προέρχονται οι βασικοί οικονομικοί πόροι των σωματείων. Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη χρηματοδότησης των Σωματείων μέσω της αξιολόγησης του ΣΕΓΑΣ, καθώς και η παράταση τροποποίησης των καταστατικών των αθλητικών σωματείων