Αναγέννηση: «Παραβίασε νόμο και καταστατικό η Σακοράφα»

Με ανακοίνωσή της η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» κατηγορεί τη Σοφία Σακοράφα για παραβίαση νόμου και καταστατικού, ενώ πρότεινε την Κατερίνα Στεφανίδη για τη θέση του τακτικού εκπροσώπου των αθλητών στο ΔΣ.

Αναγέννηση: «Παραβίασε νόμο και καταστατικό η Σακοράφα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κίνησης για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού»:

«Μόλις στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ για τη συγκρότησή του, η Αναγέννηση με αίσθημα ευθύνης σημείωσε τις ακόλουθες αντικαταστατικές αποφάσεις της οριακής πλειοψηφίας της κυρίας Σακοράφα, η οποία προφανώς και δεν ξεκίνησε καλά τα καθήκοντά της αποφασίζοντας:

1) Αντικαταστατική θέσπιση Γ΄ Αντιπροέδρου

2) Αντικαταστατική θέσπιση Αναπληρωτή Εφόρου

Και στις δύο παραβιάσεις του καταστατικού (άρθρο 9, παρ. 8), η Αναγέννηση ανέδειξε την ακυρότητα της θέσπισης, απείχε από την ψηφοφορία και φυσικά επιφυλάσσεται των νόμιμων δικαιωμάτων της, όπως απορρέουν από το καταστατικό και την ευθύνη της έναντι των σωματείων του στίβου.

Εκτός όμως των δυο αντικαταστατικών αποφάσεων υπήρξε και μια σοβαρή παραβίαση του νόμου 4624/20 όπου ρητά στο άρθρο 6 παρ.7 ορίζει ότι δεν έχει δικαίωμα να οριστεί σε εκτελεστική θέση πρόσωπο που έχει ήδη δύο συνεχόμενες εκτελεστικές θητείες αν δε μεσολαβήσει κενό δύο ετών.

Η πρόεδρος δυστυχώς πήρε την ευθύνη να προτείνει εκτελεστική θέση στον κύριο Δημάκο, κάτι που είναι σαφώς παράνομο και είναι αυτονόητα δεδομένο ότι η Αναγέννηση δεν υπάρχει περίπτωση να μην διαφυλάξει τη νομιμότητα των διαδικασιών. Δυστυχώς η νέα πρόεδρος ξεκίνησε με συγκρουσιακό ύφος και αυστηρά παραταξιακή λογική την θητεία της.

Κατά τα λοιπά η Αναγέννηση ψήφισε λευκό για όλες τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου, αφού με αίσθημα ευθύνης αναγνωρίζει στην πλειοψηφία το δικαίωμα της επιλογής και κάλυψης των θέσεων, έτσι ώστε να κριθεί και για τις επιλογές της. Πάντως όλοι είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα γίνει η καθημερινή διοίκηση της ομοσπονδίας με τον Γραμματέα να βρίσκεται στην Ηγουμενίτσα και τον Ταμία στας Σέρρας …

Ανοιχτές συνεδριάσεις

Η Αναγέννηση πρότεινε στην επομένη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, να αποφασιστεί η ανοιχτή συνεδρίαση των επόμενων διοικητικών συμβουλίων στα σωματεία, στους προπονητές, στις διοικήσεις των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και στους δημοσιογράφους, έτσι ώστε η κοινότητα του κλασικού αθλητισμού να έχει ιδία γνώμη και εικόνα για τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Η πρόεδρος αποδέχθηκε το αίτημα της Αναγέννησης και αναμένουμε το θέμα να ψηφιστεί στο επόμενο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ. Η διαφάνεια στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου για τα ζητήματα του στίβου είναι ζήτημα δημοκρατικής και ορθής διακυβέρνησης για εμάς.

Τέλος, η Αναγέννηση για την θέση του τακτικού εκπροσώπου των αθλητών στο διοικητικό συμβούλιο, πρότεινε την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη και για την θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου την σπουδαία αθλήτρια των 400μ. Ειρήνη Βασιλείου».