«Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού»: «Εγγυητές των συμφερόντων αθλητών, προπονητών και σωματείων»

Η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού» τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι μέσα από τη συμμετοχή των μελών της στο νέο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ θα εργαστεί για το συμφέρον των σωματείων, αθλητών και προπονητών στίβου.

«Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού»: «Εγγυητές των συμφερόντων αθλητών, προπονητών και σωματείων»

Την πρόθεσή της να εργαστεί με συνέπεια για τα συμφέροντα των σωματείων, αθλητών και προπονητών του στίβου ξεκαθαρίζει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα (5/4) η «Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού».

Η παράταξη που διεκδίκησε την προεδρία του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την Ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου, υπόσχεται ότι θα τιμήσει την ψήφο όσων τη στήριξαν και καλεί τη νέα πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, στην οποία εύχεται επιτυχία, να υιοθετήσει βασικές προγραμματικές θέσεις της «Αναγέννησης».

Η ανακοίνωση σημειώνει τα εξής:

«Η "Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού", με αίσθημα ευθύνης, πίστη στις αρχές της και τις προγραμματικές της θέσεις, καλωσορίζει την πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ.

Η "Κίνηση για την Αναγέννηση του Κλασικού Αθλητισμού" ευχαριστεί τα σωματεία του κλασικού αθλητισμού της χώρας που την ανέδειξαν σε πρωταγωνιστικό παράγοντα για τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο χώρος του στίβου. Τα μηνύματα υποστήριξης πριν από τις εκλογές και πολύ περισσότερο μετά τις εκλογές μάς δίνουν τη δύναμη για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ένα νέο ξεκίνημα στον ελληνικό στίβο.

Το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα καθορίζει και τους ρόλους στο διοικητικό συμβούλιο. Εμείς θα συνεισφέρουμε θετικά με τις προτάσεις μας και τις ιδέες μας, από τις τιμητικές θέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η συμμετοχή των 10 μελών μας στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας έρχεται για να υπηρετήσει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αντικειμενικότητα, την πρόοδο. Οι δέκα σύμβουλοι της "Αναγέννησης" θα είναι οι εγγυητές των συμφερόντων των αθλητών, των προπονητών, των σωματείων του αθλήματος. Θα εργαστούν με συνέπεια, εντιμότητα και πίστη για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Στον ρόλο αυτό μας τοποθέτησαν, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών, οι εκπρόσωποι των σωματείων!

Η "Αναγέννηση" στην πρώτη της εμφάνιση στον χώρο του στίβου άγγιξε το 50% της δύναμης των σωματείων. Μία επιτυχία που ορίζει τον ρόλο μας, αλλά δεν τον περιορίζει στο διοικητικό συμβούλιο. Φυσικά θα ελέγχουμε καθημερινά τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Παράλληλα προσκαλούμε τη νέα πρόεδρο να στηρίξει βασικές προγραμματικές μας θέσεις, όπως τις έχουμε παρουσιάσει μέσα από τον δωδεκάλογο της "Αναγέννησης".

Ευχόμαστε στη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, στα μέλη του προεδρείου που η ίδια θα επιλέξει, αλλά και στο σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου καλή δύναμη για τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουν».