Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην: Διακρίθηκαν οι Ελληνίδες αθλήτριες στην Αττάλεια

Πολύ καλά πήγαν οι Ελληνίδες αθλήτριες που συμμετείχαν το Σάββατο (27/3) στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην: Διακρίθηκαν οι Ελληνίδες αθλήτριες στην Αττάλεια

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Ελληνίδες αθλήτριες που μετείχαν στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην, το οποίο έγινε σήμερα (27/3) στην Αττάλεια.

Η Κυριακή Φιλτισάκου, που έλαβε μέρος εκτός συναγωνισμού, ήταν εκείνη με την καλύτερη παρουσία, αφού διένυσε τα 20 χιλιόμετρα σε 1 ώρα 32.23 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1.39.46 από το πέρασμά της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 35 χιλιομέτρων λίγες εβδομάδες νωρίτερα στα Μέγαρα. Παράλληλα η 21χρονη αθλήτρια έγινε η ένατη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα, ενώ με τη σημερινή εμφάνισή της θα ανέβει κάποιες θέσεις στο ολυμπιακό ranking. Παράλληλα έβαλε υποψηφιότητα για διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Παναγιώτα Τσινοπούλου, ωστόσο δεν πέτυχε τον αρχικό της στόχο που ήταν ένας χρόνος κοντά στο ατομικό της 1.31.39. Η αθλήτρια κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη διοργάνωση της τουρκικής πόλης με χρόνο 1.32.33, σε έναν αγώνα που έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για τους οποίους βρίσκεται σε τροχιά πρόκρισης με το σύστημα κατάταξης.

Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία τερμάτισε τρίτη στον αγώνα με επίδοση 1 ώρα 32.53 και ξεπέρασε το 1.36.33 που είχε πετύχει τον Μάρτιο του 2020.

Θέση εκκίνησης στα 20 χλμ. βάδην πήρε και η Όλγα Φιάσκα, παρ' όλα αυτά εγκατέλειψε την προσπάθειά της περίπου στο 10ο χιλιόμετρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη της ελληνικής αποστολής αντιμετώπισαν και ένα δυσάρεστο απρόοπτο, καθώς υπέστησαν απώλεια των αποσκευών τους, οι οποίες δεν έφτασαν ποτέ στην Τουρκία.