Μεγάλωσαν κατά λάθος δύο μέτρα τη βολή του σφαιροβόλου Στεφανουδάκη σε μίτινγκ στο Ντουμπάι!

Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Μανώλης Στεφανουδάκης έριξε βολή στα 8,13 μέτρα, είδε ωστόσο τους διοργανωτές του γκραν πριν στίβου στο Ντουμπάι να του πιστώνουν 10,13 μέτρα κατά λάθος! Νέο ατομικό ρεκόρ από την Αριάδνη Αδαμοπούλου σε αγώνες αλμάτων επί κοντώ στο Τέξας.

Μεγάλωσαν κατά λάθος δύο μέτρα τη βολή του σφαιροβόλου Στεφανουδάκη σε μίτινγκ στο Ντουμπάι!

Θύμα της... γκάφας των διοργανωτών του γκραν πρι στίβου «12th Fazza», το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα (13/2) στο Ντουμπάι, έπεσε ο Μανώλης Στεφανουδάκης.

Ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας είδε το όνομά του στην πρώτη θέση του αγωνίσματος στη συγκεκριμένη διοργάνωση και μάλιστα με επίδοση -10,13 μέτρα- που συνιστούσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ωστόσο το αποτέλεσμα που ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του μίτινγκ ήταν... λάθος. Έτσι, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ίδιο τον Στεφανουδάκη αργά το βράδυ της Παρασκευής (12/2), το σωστό αποτέλεσμα είναι κατά δύο ολόκληρα μέτρα μικρότερο από αυτό που δημοσιοποιήθηκε και συγκεκριμένα 8,13 μέτρα! Με βάση το ορθό αποτέλεσμα μάλιστα, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το ασημένιο και όχι το χρυσό μετάλλιο, ενώ η επίδοσή του δεν αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ.

Αφήνοντας το Ντουμπάι, ο Μανώλης Στεφανουδάκης έγραψε στο facebook: «Γυρνάμε πίσω με δύο ασημένια μετάλλια από μια διεθνή διοργάνωση που παρά την πανδημία είχε αρκετές συμμετοχές με υψηλές επιδόσεις. Επιστρέφοντας συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για την επόμενη μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην Τυνησία, ελπίζοντας ότι δεν θα μας σταματήσουν τα μέτρα λόγω Covid-19. Για φέτος απώτερος στόχος μας είναι μία αξιόλογη εμφάνιση στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι».

Ατομικό ρεκόρ η Αδαμοπούλου

Σε αγώνες κλειστού στίβου στο Τέξας πήρε μέρος από την πλευρά της η Αριάδνη Αδαμοπούλου. Η 20χρονη άλτρια του επί κοντώ βελτίωσε εκ νέου το ατομικό της ρεκόρ, αφού ξεπέρασε τα 4,37 μέτρα (προηγούμενο 4,36 μ.), σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Η Αδαμοπούλου, η οποία γυμνάζεται υπό τις οδηγίες του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου, ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,92 μ. και συνέχισε στα 4,07 μ., 4,17 μ., 4,27 μ., άφησε τα 4,32 μ. και πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4,37 μέτρα. Στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές στα 4,45 μ. χωρίς επιτυχία, ολοκληρώνοντας έτσι τις προσπάθειές της.

Η Αδαμοπούλου προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στην πόλη Μπέργκεν της Νορβηγίας.