Ο Πομάσκι για Παπαχρήστου, Τεντόγλου

Η Βούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσουν τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του Τορούν. Ο Γιώργος Πομάσκι μίλησε για την προετοιμασία τους.

Ο Πομάσκι για Παπαχρήστου, Τεντόγλου

Πριν από την κορυφαία στάση της χειμερινής περιόδου θέλουν να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δυνατά μίτινγκ, η διεξαγωγή των οποίων θα κριθεί από την εξέλιξη της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη.

«Ο προγραμματισμός έχει γίνει και πλέον αυτό που απομένει είναι να διεξαχθούν οι αγώνες. Δυστυχώς αυτό δεν εξαρτάται από εμάς και είναι κάτι που θα φανεί τον επόμενο μήνα», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Πομάσκι, που παρά τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν, ως αποτέλεσμα των συνεπειών του covid-19, ευελπιστεί πως το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί.

«Υπάρχουν θέματα που μας απασχολούν, ακόμη κι αν τελικά οι αγώνες γίνουν, όπως για παράδειγμα αυτό της καραντίνας σε χώρες, όπου η χώρα μας αυτή τη στιγμή δεν έχει ελεύθερη πρόσβαση.

Δεν θα είναι δυνατό να πάμε για αγώνα και να πρέπει να μείνουμε καραντίνα. Αυτό ελπίζω πως είναι κάτι που θα ξεπεραστεί το επόμενο διάστημα.

Ήδη έχω ζητήσει από την ομοσπονδία μας να παρέμβει, αν αυτό είναι δυνατόν, ώστε οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες, που προετοιμάζονται για το Τορούν να μπουν σε προτεραιότητα για το εμβόλιο, προκειμένου να κινούνται εύκολα σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης. Παρόλα αυτά δε γνωρίζω πόσο εφικτό είναι αυτό και πόσο άμεσα μπορεί να υλοποιηθεί».

Αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο αθλητές, είπε: «Παρά την πανδημία θα είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για τη διοργάνωση της Πολωνίας, εκεί όπου τόσο ο Μίλτος, όσο και η Βούλα θα διεκδικήσουν τη διάκριση. Η προπόνηση τους πηγαίνει πολύ καλά και είμαι αισιόδοξος για την πορεία τους».

Η Παπαχρήστου θα κάνει - αν το επιτρέψει η πανδημία - ντεμπούτο στις 29 Ιανουαρίου στην Καρλσρούη κι έπειτα θα αγωνιστεί σε μίτινγκ στο Τορούν (17/2) και στη Μαδρίτη (24/2).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού του 2019 στο μήκος, θα ξεκινήσει τη χρονιά στην Οστράβα στις 3 Φεβρουαρίου και θα συνεχίσει στη Λιεβέν (9/2) και στη Μαδρίτη (24/2).

«Για τον Τεντόγλου υπάρχει μια σκέψη να κάνει ντεμπούτο κι αυτός στις 29 Ιανουαρίου στην Καρλσρούη, ωστόσο αυτό θα το αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Στους αγώνες της χειμερινής περιόδου θα συμμετάσχει και η Σπυριδούλα Καρύδη, που φαίνεται να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο και πλέον θα επιδιώξει συμμετοχή αξιολογημένους αγώνες προκειμένου να κυνηγήσει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε μέσω του ορίου (14,32 μ.), είτε μέσω του συστήματος ράνκινγκ.

Με στόχους τους αγώνες της χειμερινής περίοδο προετοιμάζεται τόσο ο Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης, όσο και ο Νικόλας Ανδρικόπουλος.

«Ελπίζω πως θα γίνουν αγώνες στη χώρα κι έτσι τα υπόλοιπα παιδιά θα μπορέσουν να έχουν κάποια συμμετοχή σε αξιολογημένη διοργάνωση», είπε ο Γιώργος Πομάσκι.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας