Συνέτριψε το ατομικό ρεκόρ του ο Γκελαούζος στη Βαλένθια - Δεν τα κατάφερε η Πριβιλέτζιο

Μεγάλη επίδοση και νέο ατομικό ρεκόρ σημείωσε ο Κώστας Γκελαούζος στον μαραθώνιο της Βαλένθια. Στον αγώνα των γυναικών στην ίδια πόλη η Γκλόρια Πριβιλέτζιο δεν τερμάτισε, καθώς εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού.

Συνέτριψε το ατομικό ρεκόρ του ο Γκελαούζος στη Βαλένθια - Δεν τα κατάφερε η Πριβιλέτζιο

Την επίδοση που κυνηγούσε εδώ και καιρό κατάφερε σήμερα (6/12) να πετύχει ο Κώστας Γκελαούζος στον μαραθώνιο της Βαλένθια.

Ο έμπειρος αθλητής συμμετείχε στον διεθνή αγώνα της ισπανικής πόλης και τερμάτισε σε 2 ώρες 14.44'', συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ, το οποίο ήταν 2 ώρες 18.37'' από τον μαραθώνιο του 2019 στο Βερολίνο. Ο Γκελαούζος βρέθηκε και πάλι στη γραμμή εκκίνησης ενός μαραθωνίου ύστερα από 13 μήνες κι έχοντας νωρίτερα χρειαστεί να αλλάξει την προετοιμασία του αρκετές φορές, λόγω των πολλών αναβολών διοργανώσεων και της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Γκελαούζος έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και βρίσκεται πλέον μία θέση πάνω από τον προπονητή του Χρήστο Παπαχρήστο. Παράλληλα έγινε μόλις ο έκτος Έλληνας που κατεβαίνει το φράγμα των 2 ωρών 15 λεπτών και ο γρηγορότερος Έλληνας στην απόσταση ύστερα από το 2011 και την επίδοση 2 ώρες 17.12'' που είχε σημειώσει ο Κώστας Πούλιος στον μαραθώνιο του Βερολίνου. Ο 30χρονος πρωταθλητής κατέλαβε την 56η θέση, επέλεξε από την αρχή του αγώνα να ακολουθήσει γρήγορο ρυθμό, τον οποίο κατάφερε να διατηρήσει και να πετύχει τη μεγάλη επίδοση.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Έβανς Τσέμπετ (Κένυα) με το εντυπωσιακό 2.03.00 και οριακά πίσω του τερμάτισε ο Λάουρενς Τσερόνο (Κένυα) με 2.03.04, ενώ τρίτος ήταν ο Αιθίοπας Μπιρχάνου Λεγκέσε με 2.03.16.

Ο μαραθώνιος της Βαλένθια ανήκει στην κατηγορία «World Athletics Platinum Label» και αξιολογείται στο ολυμπιακό ράνκινγκ. Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Δεκεμβρίου άνοιξαν και πάλι οι ολυμπιακές προκρίσεις.

Στον μαραθώνιο της Βαλένθια αγωνίστηκε σήμερα και η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, ωστόσο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα της. Η έμπειρη πρωταθλήτρια, παρ' ότι ξεκίνησε καλά, αισθάνθηκε μια ενόχληση στον δικέφαλο μετά το 15ο χιλιόμετρο, που την ανάγκασε να ρίξει τον ρυθμό της. Ακολούθως εγκατέλειψε την προσπάθεια περίπου στο 21ο χιλιόμετρο, καθώς η ενόχληση στο πόδι δυνάμωνε. Η Πριβιλέτζιο ήταν σε καλή κατάσταση και θα μπορούσε να έχει κυνηγήσει μια επίδοση κοντά στο ατομικό της ρεκόρ 2 ώρες 35.31''.