Διετής αποκλεισμός στον Κόλμαν - Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021

Ο Αμερικανός πρωταθλητής των 100 μέτρων Κρίστιαν Κόλμαν κινδυνεύει να μη βρεθεί στο Τόκιο του χρόνου, καθώς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων λόγω απανωτών απουσιών του από τα σημεία διενέργειας ελέγχων αντιντόπινγκ.

Διετής αποκλεισμός στον Κόλμαν - Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021

Χάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ο πρωταθλητής των 100 μέτρων Κρίστιαν Κόλμαν, καθώς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών για παραβίαση των κανόνων whereabouts, σύμφωνα με σημερινή (27/10) ανακοίνωση της Επιτροπής Ακεραιότητας.

Ο Κόλμαν γλίτωσε την ποινή την περασμένη χρονιά διότι δεν δήλωσε παρών σε τρία αντιντόπινγκ τεστ, αλλά είχε τεθεί προσωρινά σε αναστολή από την AIU τον Ιούνιο. Ο οργανισμός αντιντόπινγκ των ΗΠΑ (USADA), έχοντας ενημερωθεί από την WADA σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του δωδεκάμηνου «παραθύρου» για τις τρεις χαμένες δοκιμές, απέσυρε την κατηγορία. Ο 24χρονος σπρίντερ ζήτησε αργότερα συγγνώμη από τη USADA, αλλά δύο από αυτές τις απώλειες των whereabouts έχουν πλέον συνδυαστεί με την τελευταία αποτυχία με φυσική συνέπεια την επιβληθείσα τιμωρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινή του Αμερικανού αθλητή θα λήξει στις 13 Μαΐου 2022, ενώ η απόφαση της τιμωρίας στον Κόλμαν δεν είναι τελεσίδικη και μπορεί να κατατεθεί έφεση στο CAS.