Είκοσι χρόνια από το χρυσό μετάλλιο του Κεντέρη στο Σίδνεϊ (vid)

Πέρασαν 20 χρόνια από το χρυσό μετάλλιο του Κώστα Κεντέρη στα 200 μέτρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ!

Είκοσι χρόνια από το χρυσό μετάλλιο του Κεντέρη στο Σίδνεϊ (vid)

Στα προκριματικά πέτυχε χρόνο 20.57 και πήρε την πρώτη θέση, ενώ στα προημιτελικά αν και τερμάτισε δεύτερος, κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ με 20.14. Στα ημιτελικά πήρε την πρώτη θέση στη σειρά του με 20.20, χρόνος που του έδωσε το εισιτήριο για τον πρώτο τελικό στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκεί, μέχρι τα 100μ της κούρσας βρισκόταν εκτός μεταλλίων, αλλά μια εκπληκτική αντεπίθεση στα τελευταία 80 μέτρα, τον έφερε όχι μόνο πάνω στο βάθρο, αλλά με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και με νέο πανελλήνιο ρεκόρ (20.09).

Μετά του τέλος της κούρσας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης είχε δηλώσει: «Από τη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο Σίδνεϊ, πίστευα ότι κανείς δεν είναι καλύτερος από μένα. Πέρσι στη Σεβίλλη είχα δει τον Μορίς Γκριν και κατάλαβα ότι δεν υστερούσα σε προσόντα. Τώρα ήταν η σειρά μου. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Στα τελευταία μέτρα δεν θυμάμαι αν σήκωσα τα χέρια μου αλλά ήξερα ότι το χρυσό μετάλλιο είναι δικό μου.

Στον αγώνα δεν φοβήθηκα κανέναν, μπήκα και πάλεψα σε όλες τις κούρσες. Άλλωστε αυτό ήταν και το πλάνο μου, να βελτιώνομαι από κούρσα σε κούρσα μέχρι τον τελικό. Αφιερώνω τη νίκη μου στην Ελλάδα και αν είναι δυνατόν, το χρυσό μου μετάλλιο να αποτελέσει μικρό βάλσαμο στον πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους στο ναυάγιο (σ.σ. του Εξπρές Σάμινα). Ευχαριστώ τον Θεό».