Ψήφισμα 382 μελών του στίβου κατά του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Στην έκδοση ψηφίσματος προχώρησαν 382 μέλη της οικογένειας του στίβου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Ψήφισμα 382 μελών του στίβου κατά του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

Τη μαζική αντίδραση μελών της οικογένειας του στίβου έχει προκαλέσει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Συνολικά 382 μέλη των αθλητικών Ενώσεων, σωματείων, παλιοί πρωταθλητές, βετεράνοι αθλητές και φίλαθλοι προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος, μέσω του οποίου εκφράζουν τη λύπη και τον θυμό τους για όσα επιχειρούνται σε βάρος του ελληνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

«Οι υπογράφοντες μέλη αθλητικών Ενώσεων, σωματείων, παλιοί πρωταθλητές. προπονητές και φίλαθλοι του στίβου, παρακολουθούμε με έντονα συναισθήματα και απορίες την προσπάθεια του υφυπουργού κ. Αυγενάκη να διαμορφώσει ένα καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας του ελληνικού αθλητισμού.

Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, με την προ ολίγων ημερών ψήφιση του νέου νόμου για τον αθλητισμό, αντί να καθησυχάσει τις ανησυχίες και να λύσει τις απορίες μας, γέννησε συναισθήματα λύπης, θυμού και αποφασιστικότητας.

Λύπης για τα φαινόμενα διχασμού που προκαλούν μέσα στην αθλητική οικογένεια οι χειρισμοί του κ. υφυπουργού.

Θυμού για την απαξίωση και τον αποκλεισμό ιστορικών και καταξιωμένων αθλητικών στελεχών από την ενεργό ενασχόληση με τον αθλητισμό, με ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις.

Αποφασιστικότητας να αντιταχθούμε σθεναρά στις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις μέσα στην αθλητική οικογένεια, που καταλύουν την αυτονομία του αθλητικού κινήματος και το δικαίωμα να ρυθμίζει τις εσωτερικές του υποθέσεις και να αναδεικνύει τις ηγεσίες του, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές είναι κρατικές ή κομματικές».