Ελληνικό δίδυμο στον τελικό του επί κοντώ και Δουβαλίδης

Κώστας Φιλιππίδης και Εμμανουήλ Καραλής στο φινάλε του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

 

 

Ελληνικό δίδυμο στον τελικό του επί κοντώ και Δουβαλίδης

Έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς της διοργάνωσης- και με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον- περιλαμβάνει το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, στο Μπέρμιγχαμ.

Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής μετέχουν στον τελικό του επί κοντώ (17:00, ΕΡΤ2). Ο πρώτος είναι ο... παλιός, καθώς μετέχει για πέμπτη φορά στη διοργάνωση στην οποία είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο το 2014. Εχει φετινή επίδοση 5,85 μ. και είναι από τους διεκδικητές των μεταλλίων, σε έναν πολύ ανταγωνιστικό τελικό.

Ο Καραλής από την άλλη είναι ο... πρωτάρης. Ο 19χρονος, το νεαρότερο μέλος της ελληνικής ομάδας στο Μπέρμιγχαμ, έχει ανεβάσει φέτος το ρεκόρ του στα 5,78 μ. και ρεαλιστικά ελπίζει σε μία καλή θέση στην κατάταξη.

Στο Μπέρμιγχαμ βρίσκονται οι κορυφαίοι του αγωνίσματος. Οι τρεις που ανέβηκαν στο βάθρο της προηγούμενης διοργάνωσης (Λαβιλενί, Κέντρικς, Λίσεκ), αλλά και σε αυτό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ανοιχτού. Ο Ρενό Λαβιλενί και ο Σαμ Κέντρικς έχουν ξεπεράσει φέτος τα 5,93 μ., που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως από τους 15 που θα πάρουν μέρος στον τελικό οι οχτώ έχουν φετινό ρεκόρ πάνω από τα 5,88 μέτρα.

Οι 15 του τελικού και τα φετινά τους ρεκόρ
Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,85 μ.
Μπαρμπέρ (Καναδάς) 5,81 μ.
Χιούστον (ΗΠΑ) 5,83 μ.
Γιάκομπσον (Σουηδία) 5,78 μ.
Καραλής (Ελλάδα) 5,78 μ.
Σουε (Κίνα) 5,75 μ.
Σαπέλ (Γαλλία) 5,88 μ.
Μάρσαλ (Αυστραλία) 5,80 μ.
Βογιεκόβσκι (Πολωνία) 5,88 μ.
Χολτστέπε (Γερμανία) 5,88 μ.
Μπραζ (Βραζιλία) 5,90 μ.
Ντουπλάντις (Σουηδία) 5,88 μ.
Λίσεκ (Πολωνία) 5,91 μ.
Κέντρικς (ΗΠΑ) 5,93 μ.
Λαβιλενί (Γαλλία) 5,93 μ.

Την ώρα που θα ξεκινά ο τελικός του επί κοντώ, ένας άλλος Ελληνας θα διεκδικεί την είσοδο στον τελικό των 60 μ. εμπόδια.

Επειτα από την πολύ καλή του κούρσα στον προκριματικό το Σάββατο- τερμάτισε τρίτος στη σειρά του με 7.66- ο Κώστας Δουβαλίδης θέλει να διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό. Στον ημιτελικό (17:05) μετέχει στη δεύτερη ημιτελική σειρά και έχει την πέμπτη φετινή επίδοση. Το εισιτήριο για τον τελικό παίρνουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και άλλοι δύο με βάση τον χρόνο.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας